2010-08-05 2 瀏覽
今日本黎好開心,老公今日放假黎接我收工。老公見我唔係咁舒服, 建議不如食烏冬, 我諗起之前經過尼間野, 好似唔使等位咁, 咪話去呢間囉, 點知........其實之前都覺得有d奇怪, 見佢d價錢又唔係貴, 但好以無咩人食咁 (尖沙咀度度都排一餐架嘛)環境呢度都算唔錯, 個樓底幾高, 張枱都ok大, 同人搭枱都唔會覺得好迫不過唔明點解d工作枱會放係咁當眼既地方~坐低叫左一隻溫泉蛋,一個腸,一個芝士年糕, 老公叫左一個黑豚肉窩飯, 我叫左個蝦野菜天婦羅烏冬溫泉蛋~勁熟, d蛋白已經熟到九成, 似溏心蛋多d腸:全晚最好味, 熱辣辣,不過d腸有d油, 吸下會好d芝士年糕:芝士味不錯, 但年糕完全無咬口, 一咬即斷, 無哂年糕既依un感蝦野菜天婦羅烏冬: 個天婦羅賣相幾特別, 但一入口成層粉, 又痴到實一實, 可以掉得死人。 天婦羅但無天婦羅汁跟? 好奇怪, 問佢攞, 佢話有。點知個汁甜到嘔, 完全唔知咩黎, 呢舊野我放棄左

不過唔明點解d工作枱會放係咁當眼既地方~

天婦羅烏冬

溫泉蛋~勁熟, d蛋白已經熟到九成, 似溏心蛋多d
腸:全晚最好味, 熱辣辣,不過d腸有d油, 吸下會好d
完全唔知咩黎, 呢舊野我放棄左

諗住個烏冬會好正, 讚歧出品嘛, 雖然讚歧出名依un. 但唔好d烏冬未熟
就當依un囉, 仲有白心的~~
, 麵質一d都唔爽口彈牙, 仲要係暖的,
唔係熱的。 街市十蚊既o當o當烏冬仲好食過佢

食到呢度, 個經理先行埋黎講我老公個飯無哂啦~~
, 你唔好埋單先講, 落左order咁耐先知賣哂。但個經埋講完就算, 行左去,完全唔會問人想唔想落過第樣order. 當然, 咁既質素, 我地點會再落。

難得開開心心同老公食飯, 搞到佢咩都無食過~~

呢間野, 唔會再有下次~~
樓底幾高
好當眼既工作枱
好熟的溫泉
成晚最好味既腸
幾有心思既設計
完全無咬口既年糕
十級難食既雜菜蝦烏冬
2010-08-02
$50 (宵夜)
樓底幾高
好當眼既工作枱