2021-06-20 76 瀏覽
荃灣如心廣場多咗好多新餐廳🍴經過嘅時候見到呢間台式料理,即刻思鄉病發要入去試吓😆餐廳裝修簡約,以黃白及木作主色調。雖然提供嘅產品唔算好多,但係都足夠令我嘅選擇困難症發作😂😂尤其是套餐真係幾抵,包主食及湯粉或者甜品,加多$1x仲可以飲埋珍珠奶茶🧋藥膳排骨一上枱已經聞到好香嘅藥材味,排骨夠入味又唔會好鞋,份量亦唔少,有7⃣️舊左右。 食曬碗滷肉飯上面嘅肉之後,忍唔住攞啲湯嚟撈飯,少有地食曬成碗飯😆亦都係因為啲滷肉太好送飯,半肥瘦嘅肉粒入口即化,一啲都唔覺得肥膩😍海鮮芋頭米粉湯材料好足,配料有肉末、大大塊鮮魷魚🦑同蝦仁🦐因為芋頭煮溶咗,所以湯頭就好似一般台式湯羹咁較杰。味道鮮美而且胡椒味濃。小食滷水豆腐口感唔同平時嘅豆腐,較爽口。食得台灣菜就梗係飲返台飲蒟蒻球百香果綠茶好清爽,酸酸甜甜再加埋煙韌嘅蒟蒻,我鍾意❤️芋香珍珠奶茶珍珠Q彈而且芋香味濃。最後食埋碗酸酸甜甜嘅青檸愛玉凍,好清爽又消暑😌Menu 👇🏼👇🏼

滷肉飯

海鮮芋頭米粉湯

小食滷水豆腐口感唔同平時嘅豆腐,較爽口。

滷水豆腐

最後食埋碗酸酸甜甜嘅青檸愛玉凍,好清爽又消暑😌

青檸愛玉凍

Menu 👇🏼👇🏼