2017-04-13 147 瀏覽
今日阿仔學校假期, 老公咁啱又放假, 一齊去城寨公園 , 行到攰攰哋, 揾間糖水舖食下甜品 嘆下先。 平日下午茶時段, 冇人同我哋爭位, 任坐唔嬲 。牆上貼滿 甜品相, 睇見都想食。 另外一邊牆就貼滿同明星影嘅相,心唸應該都唔差掛。 叫完三個甜品, 點知先來個燒賣, 老闆娘話下午茶學生送嘅, 又幾抵喎! 阿仔叫咗個涼粉雪糕,因為係佢至愛, 有兩球雪糕, 佢話好好味 。 我就叫咗個椰冰紅豆芋圓, 芋圓好彈牙, 紅豆又夠甜 ,加埋兩球椰冰 ,透心涼。 老公叫咗個拿破崙 ,賣相不俗,皮夠酥脆,吉士甜甜地,一口一口慢慢吃, 視覺同味覺嘅享受。 阿仔食完涼粉雪糕又話想飲嘢, 見到牆上貼著椰皇水6蚊杯,平平地, 就叫咗杯嚟飲下, 好清甜喎,抵
叫完三個甜品, 點知先來個燒賣
, 老闆娘話下午茶學生送嘅, 又幾抵喎!