2012-10-17 6 瀏覽
其實都食過兩次啦, 第一次就見佢係天后度新開, 所以就入去試下.第一次入去就覺得鋪頭好細間, 建議啲身型比較大份的朋友去果度叫外賣會好啲.睇餐牌啲價錢就覺得比出面啲泰國餐廳平, 但係野食來到就細份左少少, 果然一分錢一分貨.試左個撈粉仔同湯米粉, 再加埋個粉絲沙津.撈粉仔可以自己簡個辣度, 咁我自己就簡左中辣, 都接受到, 啲粉好彈牙, 新鮮感十足, 撈埋啲配料好match. 但係份量對我來講就真係唔夠了.湯粉啲魚旦細細粒, 幾好食, 不過個份量就非常之細, 可能是小朋友的份量.我看見餐牌上說可以加底, 不過價錢就有點兒貴, 要十幾蚊, 所以我寧願叫多一個小食, 粉絲沙津, 出到來的溫度是暖暖的, 不過材料充足, 一啖粉絲一啖材料, 味道對比起撈粉仔來說有點淡, 不過十分開胃.這間店其實可以再來的, 不過份量方面就希望可以改善少少, 值得讚賞是店員很有禮, 店內的氣氛十分好, 充滿異國風情.
試左個撈粉仔同湯米粉, 再加埋個粉絲沙津.
2012-10-13