韓國菜一直都係我喜歡的菜式其中之一,所以大約一個月都必食一次。之前曾經同朋友食過紅雞(等了差不多一小時),食過吾錯又食品大份量,因而今次 男人話想食韓國菜就決定去紅雞再試。今日9點鐘都才到達,等了大約15分鐘已有位置。音樂依然都是強勁的韓國MV,反而待應增加多了香港人少了份韓國感覺。叫了野食之後待應來了3個 小食,很快叫了2個的食品都放在桌面。秘制蒜香汁炸雞($173):沒想到都是有汁的,香香的蒜香汁加上有骨的雞件好香口,而紅雞用的粉好好,沒有因為多汁而令到粉同雞分開左。雞肉沒 有因為炸雞而令到“鞋”口了,還有嫩而有雞肉香味。份量都好足夠,大約都有十舊炸雞。講真食第一舊好好味,但當食到第三舊已經覺得好滯....最 後係留左4舊外賣回家吃...韓式飛魚子芝士拼雞蛋卷($128):之前食過了係覺得超大份同魚子勁多,所以今次同男人黎一定要試。今次份量依然好大份,芝士比上次更多更香。 雞蛋卷一層層類似日式的玉子,上面芝士,蕃茄醬加魚子配上雞蛋卷配合得好好。蘋果燒酒 ($78):黎到完全沒有蘋果味,要問待應幾次先有待應試嗅有冇蘋果味才再加。燒酒味比較少(或許因為有冰關係),蘋果味偏甜。完全吾覺得
蘋果燒酒
秘制蒜香汁炸雞
韓式飛魚子芝士拼雞蛋卷

蘋果燒酒 ($78):黎到完全沒有蘋果味,要問待應幾次先有待應試嗅有冇蘋果味才再加。燒酒味比較少(或許因為有冰關係),蘋果味偏甜。完全吾覺得有酒味 的感覺。但以$78黎講還可接受。

總結:只叫了2個食品同燒酒都足以令到吃不完一半而令到要叫外賣。2個人黎食講真係太多,最好3個人或以上就可以食到吾同的食品
2015-04-22
韓式飛魚子芝士拼雞蛋卷