2012-05-14 46 瀏覽
真係令我十分難忘!...我相信係我咁耐以來最欣賞既一間餐廳!上星期...放工之後,我同兩個同事一齊去左活方個到食野。我地大家都被ROYAL OAK WINE & DINING門口個個餐牌所吸引,又見到都有幾多人食,於是我地就決定試下!餐廳的環境唔錯,以黑色同紅色做主題!..整個atmospere都好好,適合情侶浪漫的好地方!去到我地見到D人都叫豬手食,於是我地都叫左一隻德國豬手。我地簡左坐BAR枱,睇住廚師點樣去整隻豬手。個陣餐廳多人,所以見到佢地都比較忙。我全神貫注投入左佢整的過程,可以咁講啦,我第一次望住佢整,我覺得佢有HEART,好用心去整每一樣野。見到佢炸豬手既時候被油彈到,但一切仍然繼續。好用心去切生牛肉,開生蠔,即使忙都咁用心整好每一樣野,呢個係我最APPRECIATE既地方。等左15分鐘到,豬手就來到啦。整得好香,急不及待要試下。豬手的味道及質感令我地喜出望外。附上的秘製豬手醬汁好貼合豬手的味道,雖然我地食唔出係咩汁,但係真係好好味!同豬手個味道好襯。平時食開的豬手肉質都係比較硬,但係今次呢個肉質真係好滑,容易咬。食食下先知原來有其中一個同事原來一向都唔食豬手,連佢都話.

去到我地見到D人都叫豬手食,於是我地都叫左一隻德國豬手。

我地簡左坐BAR枱,睇住廚師點樣去整隻豬手。
個陣餐廳多人,所以見到佢地都比較忙。

等左15分鐘到,豬手就來到啦。整得好香,急不及待要試下。豬手的味道及質感令我地喜出望外。附上的秘製豬手醬汁好貼合豬手的味道,雖然我地食唔出係咩汁,但係真係好好味!同豬手個味道好襯。平時食開的豬手肉質都係比較硬,但係今次呢個肉質真係好滑,容易咬。食食下先知原來有其中一個同事原來一向都唔食豬手,連佢都話...今次呢個整得好特別,好好食,同其他唔同,佢都食左好多。隻豬手好大隻,我地3個都係女既,所以3個人都夠分,,仲要食到好飽。
無論賣相,味道,質感都做得非常好!我地都好欣賞!下次都會去再食!
2012-05-06
  • 德國豬手