開左南港島線都未撘過,是日放假就去鴨脷洲行下。聽講有間好出名嘅艇仔粉叫漁港艇仔粉,撘到利東站出站一出就見到,但店面寫住內部裝修,好彩有位熱心市民告知搬左去新舖😊店門口好多人等位又好多等外賣,熱鬧非常,大概等左十分鐘左右就有位了,難得來一次叫多啲嘢試下先😋⭐招牌艇仔河粉哈哈,唔使諗一定要試招牌粉,有魚皮、魚片、魚蛋、叉燒、燒鴨、紅腸同生菜,好豐富好多餸,湯頭鮮味,河粉好滑,真係幾好味噃😋⭐招牌艇仔湯飯朋友都係諗住食招牌粉,但又廢事一樣,就轉左要湯飯,餸是一樣的,飯感覺更大碗,朋友話好好味,連湯都飲晒😆⭐炸魚柳烚蛋沙律見呢樣都多人叫,我地都唔執輸叫番份先,炸魚柳即炸的,又香又脆又大塊,沙律係雜果沙律,甜甜地幾好味,烚蛋就無咩特別啦。⭐粒粒西多士雞翼薯角仲有叫左西多士,附上一碟花生醬同煉奶🤤多醬正呀!西多、雞翼同薯角同樣係即炸的,香噴噴~⭐凍檸茶 & 熱利賓納招牌粉飲品要加錢,但另外兩個常餐就有飲品送,咁樣夾埋叫感覺抵左🤣熱利賓納好大杯又沖得濃,凍檸茶有四片檸檬仲要厚切,檸味十足,正!一點黎食咁多人等位唔出奇,點知後來三點幾四點經過都仲係企滿人,呢檔漁港艇仔粉真係好受歡迎呀😆
開左南港島線都未撘過,是日放假就去鴨脷洲行下。

⭐招牌艇仔河粉

⭐招牌艇仔湯飯