之前到訪過荃灣如心廣場分店, 已經感受到食物有質素保證👍今次專登去埋位於尖沙咀嘅新店, 餐廳設計充滿時尚感, 以棗紅色拱門為主, 仲有啲望到街景既落地玻璃位☺️sᴀʟᴀᴅ· 青醬雞扒沙律 $79﹟睇落好似平平無奇, 但個雞真心好嫩口‼️似係用低溫慢煮方法製成🤨雞份量都足夠呀, 每片雞邊都沾上青醬, 調味剛好, 很合口味🥰沙律菜新鮮再配上橄欖油同黑醋, 甜甜酸酸, 很開胃🙌🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ·西多士配雪糕&楓糖漿 $69﹟唔知係咪因為食完個沙律先食個西多, 食落表層唔係太脆🤔但就有靚靚金黃色🤩一開始食都驚甜度會偏高同濟, 結果係食完都唔會覺得過份甜同油膩😛食落帶點蛋香, 切開入面仲有一層果醬, 發揮左中和甜度既作用🤤旁邊既雪糕係香濃既朱古力味🍫比較快溶, 建議先吃🤣溶左果啲就可以當醬沾西多食😍🥤ᴅʀɪɴᴋ· Honey Earl Grey Latte $42﹟伯爵茶味同奶味平衡得很好‼️飲落係甜甜地又清既伯爵茶香🥰仲有得自己倒落另一個杯開心下🙊就算放凍左, 茶味都沒有減退😙🙌

sᴀʟᴀᴅ· 青醬雞扒沙律 $79
青醬雞扒沙律