2010-06-11 5 瀏覽
嘩! 成年無去過任何板X嘅壽司啦!! 因為上年7月去完銅鑼灣細左勁多呀個size 所以往後都唔會諗去任何一間板X不過今日個朋友話想係又一城食壽司 得一間咋嗎 好啦 咁去板前啦因為係3點幾先食下午茶 同埋食左一個包打底 所以只係叫左5碟咋彩虹果卷其實即係牛油果加係個鰻魚卷上面不過舊牛油果比較散 夾一夾就散左啦@@D壽司飯都係好新鮮唔多食到牛油果同鰻魚combine埋一齊嘅味道呢個開頭係有少少敗筆啦火燒三文魚好正呀=) 果然都係佢原創出黎!因為舊三文魚唔似得另一間集團式壽司店板前呢個真係燒得唔散呢 =)因為日本人係點舊料rather點舊飯架食壽司個時所以佢燒得唔散 令到我方便點壽司同埋大塊左好多呀塊三文魚! 尤其比我之前去仲大舊左呀*v*仲有就係keep到個鮮味唯一係少左芝士 但係整體都已經好好味令我到改觀哂啦 因為火燒三文魚係我板前嘅最愛火燒三文魚腩個overall comment同上邊一樣不過魚腩多左一樣野 就係個甜味好正呀!!! 好想食多舊!!! 不過個時已經4點啦! 仲要食晚飯所以呢個美好回憶留返下次延續!!鰻魚生春卷不嬲去到迴轉壽司店都會食呢個生春卷不過呢個都係佢呢度原創果然進步
嘩! 成年無去過任何板X嘅壽司啦!!

彩虹果卷
其實即係牛油果加係個鰻魚卷上面
不過舊牛油果比較散 夾一夾就散左啦@@
D壽司飯都係好新鮮
唔多食到牛油果同鰻魚combine埋一齊嘅味道
呢個開頭係有少少敗筆啦

火燒三文魚
好正呀=) 果然都係佢原創出黎!
因為舊三文魚唔似得另一間集團式壽司
板前呢個真係燒得唔散呢 =)
因為日本人係點舊料rather點舊飯架食壽司個時
令我到改觀哂啦 因為火燒三文魚係我板前嘅最愛

火燒三文魚腩
個overall comment同上邊一樣
不過魚腩多左一樣野 就係個甜味

所以呢個美好回憶留返下次延續!!

不嬲去到迴轉壽司店都會食呢個生春卷
不過呢個都係佢呢度原創
果然進步左好多!!
D料多左好多 竟然有粟米小條WOR!!! 多左好多青瓜絲同埋蕃茄都大粒左
同埋係食到個種好新鮮嘅味道
佢個醬都轉左! 我唔識講係咩材料嘅醬
但係neither千島醬nor食炸野嘅沙律醬
係有酸may may的味道嘅!
可惜個醬唔係好arm心水 但係就咁講生春卷就很不錯

佢仲要將D人擺哂係門口個邊D檯
但係都比較靜啦

哈哈真係好貴呀 不過都抵嘅
因為係食佢嘅creativity嗎

我短期內會再去架!!!!!!!!
好想做埋佢會員添呀 ><
板前你真係進步左好多呀!!!!!!
彩虹果卷
火燒三文魚和三文魚腩壽司*v*