2024-03-12 104 瀏覽
見到Airside 開左間新餅店。Artemis by Deesses店面好Fancy,有好靚嘅立體熊仔蛋糕,仲有七彩嘅牛角酥。屋企人生日,今次訂咗個2D Bear Bear 蛋糕。由於新鮮製作,所以預訂都要3天前下單。有六種唔同嘅顏色代表六種味道揀。我哋揀咗朱古力味既Brown Bear。由65%chocolate mousse,Passionfruit cream,Royal cream,Chocolate sponge組成 。無論蛋糕定係cream都係朱古力味,啱曬啲chocolate love。65%朱古力味剛剛好唔會太甜亦都唔係太苦,味道好濃,啖啖都係享受。蛋糕中間有百香果嘅cream,酸酸甜甜,剛剛好和朱古力互相襯托。佢嘅cream好棉密幼滑,所以成個蛋糕都好有重量。整體嚟講好好食,下次試下其他味道!
見到Airside 開左間新餅店。