啟德Airside裏面多咗好多唔同特色嘅店舖今日介紹呢一間位於B1嘅麵包店✨以牛油界米之蓮之稱嘅法國牛油同法國麵粉皇后T45作為主要材料,有別一般其他國家牛油或植物牛油。 Deesses用料上乘做出嚟嘅牛角包,牛油香氣十足食落口感超鬆脆,而且入口即溶咬開牛角包裏邊更加係蜂巢感滿滿加上無添加防腐劑,食得更健康。推介Rainbow Croissant 🌈迷你法式牛角包🥐▪️紅桑子 Raspberry▪️熱情果 Passion Fruit▪️經典原味 classic▪️抹茶Matcha▪️芋泥 Taro▪️朱古力 Chocolate▪️雲尼拿吉士 Vanilla Custard另外Jami私心推介多一款特色麻糬餡料牛角包鍾意食麻糬同埋牛角包嘅朋友千祈唔好錯過呢一款麻糬餡料牛角包口味超多選擇煙靭麻糬口感極吸引,軟糯超滋味配搭埋鬆脆牛角包口感真係層次感豐富食完之後發覺,開心果醬口味&原味吉士麻糬口味都幾正濃郁開心果醬口味堅果味道豐富,個人極度鍾意而原味吉士口味就係經典推介同麻糬煙韌口感超夾。另外值得一提嘅係呢間麵包店嘅packing 十分精美,真係連包裝都好精緻啊
啟德Airside裏面多咗好多唔同特色嘅店舖
今日介紹呢一間位於B1嘅麵包店✨

Deesses用料上乘
做出嚟嘅牛角包,牛油香氣十足
食落口感超鬆脆,而且入口即溶

迷你牛角包
咬開牛角包裏邊更加係蜂巢感滿滿
加上無添加防腐劑,食得更健康。
推介Rainbow Croissant 🌈迷你法式牛角包🥐

另外Jami私心推介多一款特色麻糬餡料牛角包
鍾意食麻糬同埋牛角包嘅朋友
千祈唔好錯過呢一款

麻糬餡料牛角包口味超多選擇
煙靭麻糬口感極吸引,軟糯超滋味
配搭埋鬆脆牛角包口感真係層次感豐富
開心果麻糬牛角包

食完之後發覺,開心果醬口味&原味吉士麻糬口味都幾正
濃郁開心果醬口味堅果味道豐富,個人極度鍾意
而原味吉士口味就係經典推介同麻糬煙韌口感超夾。

迷你牛角包
原味吉士麻糬牛角包
行開啟德,Artemis by Deesses有bagel試食,諗住買法式蛋撻($15)做下午茶☕️,點知見到半價彩虹🌈熊🐻蛋糕🎂皓吸引🤩,但只得士多啤梨🍓同藍莓🫐味,可惜兩隻我都唔食,唔知🤔點解餅店姐姐👧🏻覺得我鐘意食朱古力🍫熊🐻(其實我對朱古力🍫無乜興趣),話可以😌幫我問下經理🧑‍💼可否半價,最後幫我問埋話可以😌,所以就貪得意😎買朱古力🍫熊🐻返屋企,要現金💰價,變咗商場🏬冇得儲分,有個靚盒載住,入地鐵🚇都唔怕。襯未入閘前試咗法式蛋撻,個酥皮皓脆,皓有蛋味。朱古力🍫熊🐻同屋企人開心🥳share,蠟燭🕯️插咗入口,有d不雅。屋企人分屍咗熊仔🐻,入面係熱情❤️‍🔥果,少少🤏酸,都可接受到
朱古力🍫熊🐻
朱古力🍫熊🐻
法式蛋撻
  • 熊蛋糕
  • 朱古力熊
唔知大家知唔知香港有個惜食app叫Yindii呢😍 App入面各大餐廳、食品小店、烘焙店合作,每日將舖頭賣唔晒嘅食物以「折扣價福袋」嘅形式出售,即係我哋可以用優惠嘅價錢買到想要嘅食物🥰☺️.今次試左Airside入面嘅一間烘焙店「Artemis by Deesses Bakery」,用Yindii只係需要俾$60就可以買到$120價值嘅麵包🤩🤩分別收到🥇開心果麻糬牛角包🥐🥈黑松露忌廉芝士Bagel🥉芝士蕃茄丹麥酥🏅千層吐司.最推薦嘅當然係開心果麻糬牛角包🥐開心果醬超級濃郁!每一啖都會食得出開心果味😍而麻糬方面唔係嗰種鼻涕麻糬🤣🤣而係煙煙韌韌嗰種😍牛角包口感鬆脆,啖啖都係滿足🙊回頭率💯黑松露忌廉芝士Bagel入面嘅黑松露香味驚為天人😍再加上芝士真係食極唔想停🤣🤣而芝士蕃茄丹麥酥亦都係口感鬆脆,入口即溶。入面係包住一整條嘅芝士😍再加埋香濃嘅蕃茄醬,好似食緊肉醬意粉咁嘅feel🤣.千層吐司牛油味好香😍無論係聞定係食落口都感覺到好香濃嘅牛油味🤩

分別收到
🥇開心果麻糬牛角包🥐
🥈黑松露忌廉芝士Bagel
🥉芝士蕃茄丹麥酥
🏅千層吐司

2024-04-03 152 瀏覽
呢個淡淡紫色蛋糕真係超級靚💜咁岩今個月係洋洋生日🥳有藉口俾我試吓呢個蛋糕啦!呢款香芋麻糬戚風蛋糕 🎂係Artemis by Deesses Bakery新推出嘅款式,由於係新鮮製作嘅手工蛋糕,所以需要3日前預訂🗓️濃濃嘅香芋味,夾住麻糬,一層幼滑香芋忌廉 creamy ,一層軟濡麻糬煙靭有咬口,加上戚風蛋糕 🍰蛋糕唔會好乾身,配合度極高,一啖有多重口感享受🤤#香港美食 #打卡美食 #啟德美食 #香港旅遊 #人氣麻糬 #麻糬 #蛋糕 #五星級大廚 #法國廚師 #手工蛋糕 #香港美食攻略 #deessesbakery
呢個淡淡紫色蛋糕真係超級靚💜
咁岩今個月係洋洋生日🥳有藉口俾我試吓呢個蛋糕啦!

由於係新鮮製作嘅手工蛋糕,所以需要3日前預訂🗓️

2024-03-30 151 瀏覽
身邊最近很多朋友生日啊😍😍幫人慶祝生日我不嬲鐘意搞搞新意思😋😋例如試下唔同款式的慶祝方法 或者試下不同的餐廳同蛋糕都會令對方留下深刻印象😇😇製造更多美好的回憶🗒️📝最近有間蛋糕都幾好 我book mark左 可以比大家參考📌就係喺啟德Airside的 artemis by deeses 佢哋嘅蛋糕係全人手製造🎂 香芋麻糬蛋糕淡淡然的浪漫紫非常適合身邊的優雅高貴的美女們💜蛋糕有空氣感 最緊要係入口唔會太甜每啖都係紫薯香 唔會太漏 無罪惡感😛自然又撲實 令人食完好有幸福感😣一試難忘🤩仲記得嗰日晚餐已經食得好飽 但結果個個都問蛋糕有無得encore想要多件😂🤣實在太誇張 因為真係好食 🤤點食都唔夠!PS: 訂蛋糕要3日前喔
身邊最近很多朋友生日啊😍😍

自然又撲實 令人食完好有幸福感😣
一試難忘🤩仲記得嗰日晚餐已經食得好飽
但結果個個都問蛋糕有無得encore
想要多件😂🤣實在太誇張
因為真係好食 🤤點食都唔夠!

PS: 訂蛋糕要3日前喔
2024-03-27
$100 (宵夜)
2024-03-23 133 瀏覽
九龍城 | Artemis by Deesses Bakery . 新開的AIRSIDE商場, 今天終於來了 原來非常多食店, 更發現Artemis by Deesses Bakery也在這裡😍 店鋪裝潢非常可愛, 當然也被她們的蛋糕吸引了過去啦😍 . 她們除了牛角包吸引之外, 蛋糕也非常吸晴,很多不同造型, 更有2D,3D 等立體造型蛋糕, 好想全部帶回家😂.🍰香芋麻糬蛋糕浪漫薰衣草紫色原來是香滑的香芋,整個蛋糕簡單而充滿浪漫氣息,中間夾有煙韌的麻薯,配試鬆軟香滑的蛋糕,入口順滑,層次豐富。外層忌廉有濃郁芋香,蛋糕鬆軟而蛋味濃郁,加上麻薯,整體不過甜,入口滿滿幸福感💞
🍰香芋麻糬蛋糕
成日見到Airside有間餅店裝修好靚好吸睛,仲長期企滿客人排隊🫢今日都特意黎幫襯一下🤡入面啲麵包款式造型好靚好colourful🥖🥯🤩而且店員服務態度好nice,抵讚👍🏻香芋麻糬蛋糕外型都係浪漫粉紫色💜好靚!一食落口最先我超愛嘅綿密厚厚嘅芋泥😃好好好香濃🥳蛋糕入面嘅麻糬仲好煙韌,好有口感😋蛋糕好新鮮鬆軟🎂整體甜度適中,甜而不膩😍呢三種層次嘅口感搭配埋一齊,口感好豐富有驚喜👍🏻👍🏻下次我會再去幫襯其他款式嘅麵包同埋蛋糕🍰🥰

香芋麻糬蛋糕外型都係浪漫粉紫色💜好靚!

有驚喜👍🏻👍🏻下次我會再去幫襯其他款式嘅麵包同埋蛋糕🍰🥰

2024-03-15 77 瀏覽
I stopped by a bakery called Artemis by Deesses Bakery to pick up some treats. This bakery is known for its wide array of filled croissants and creative flavours. I chose to try a few different types of croissants (e.g. original, pistachio and chocolate…). The original croissant had a perfect flaky exterior and was light and buttery on the inside as a croissant should be. For the filled varieties, each one was carefully crafted with a delicious filling wrapped inside the signature crescent shape

I chose to try a few different types of croissants (e.g. original, pistachio and chocolate…). The original croissant had a perfect flaky exterior and was light and buttery on the inside as a croissant should be. For the filled varieties, each one was carefully crafted with a delicious filling wrapped inside the signature crescent shape. My personal favourite was the chocolate croissant had a rich ganache center that was the perfect balance of sweet and indulgent.

In addition to the croissants, I picked up a green tea scone. It had a subtle tea aroma and the flavor infused nicely throughout without being too strong. The scone had a light texture that was enjoyable on its own or with jam.

Artemis by Deesses Bakery creates beautiful and unique baked goods. It's clear they take pride in their craft with creative flavors and quality ingredients. I will definitely be back to try more of their special filled pastries and scones. Whether you're grabbing a snack or looking for a tempting treat, this is a bakery worth visiting.
2024-03-12 106 瀏覽
見到Airside 開左間新餅店。Artemis by Deesses店面好Fancy,有好靚嘅立體熊仔蛋糕,仲有七彩嘅牛角酥。屋企人生日,今次訂咗個2D Bear Bear 蛋糕。由於新鮮製作,所以預訂都要3天前下單。有六種唔同嘅顏色代表六種味道揀。我哋揀咗朱古力味既Brown Bear。由65%chocolate mousse,Passionfruit cream,Royal cream,Chocolate sponge組成 。無論蛋糕定係cream都係朱古力味,啱曬啲chocolate love。65%朱古力味剛剛好唔會太甜亦都唔係太苦,味道好濃,啖啖都係享受。蛋糕中間有百香果嘅cream,酸酸甜甜,剛剛好和朱古力互相襯托。佢嘅cream好棉密幼滑,所以成個蛋糕都好有重量。整體嚟講好好食,下次試下其他味道!
見到Airside 開左間新餅店。

2024-03-11 88 瀏覽
之前經過啟德站已經比呢間嘅環境吸引住,再睇清楚啲,見到佢啲七彩牛角包都已經買過返屋企食,當時已經見到有好多蛋糕款都好似好正咁樣,所以今次趁住有人生日,特登訂咗佢哋個香芋麻糬蛋糕。蛋糕口感係我好鍾意嘅,偏紮實少少,但係都有蛋糕應有嘅spongey感。香芋超級香,唔係香精嗰款味道,又唔會過甜,一塵忌廉一層蛋糕,中間每一層都夾住粒粒麻糬,連平時唔鍾意食蛋糕嘅男士都話好味。其實店舖仲有好多其他熊仔設計嘅蛋糕,下次等小朋友生日都要訂返嚟氹吓佢哋開心!

2024-03-09 84 瀏覽
今朝早拎完獎項就約咗表哥們去新嘅公園玩之後就入嚟商場食飯,行經呢間餅店,裝修好fancy,佢嘅麵包所好吸引,不過已經食完飯,就揀咗個得意嘅熊仔蛋糕畀囡囡獎勵佢熊仔蛋糕囡囡好鍾意,除左外形好得意,佢同蛋糕影左好多相。當知道佢蛋糕用料新鮮,即日製造,我就買得更加滿意。佢呢度嘅熊仔蛋糕除咗2D之外,仲有3D。3D蛋糕仲得意不過對我哋咁多人嚟講就細咗少少,呢個2D熊仔蛋糕都有好多種顏色同口味,揀咗呢個紅色係士多啤梨薄荷口味,整個蛋糕好似mousse咁樣嘅口感,好味好平衡,唔會太酸太甜,而且佢嘅甜度係令人食落非常舒服,唔會死甜,小朋友都好鐘意食!

2024-03-07 72 瀏覽
呢間麵包店每日放工都經過,超近啟德地鐵站,門口好多七彩繽紛嘅啤啤熊🧸蛋糕,仲有位靚靚staff喺到請人試食bagel🥯,放工見到就訂定比小朋友慶祝🥳!🌈Rainbow🐻 Bear蛋糕有好多隻色,每隻色都唔同口味,我揀左浪漫溫柔嘅💕粉紅色熊,結合咗Matcha Cream x Rose Tea Mousse🌹 x Strawberry🍓!粉紅Bear超靚,蛋糕有Mousse同Sponge Cake,多重口感。蛋糕食落有淡淡嘅茶味,唔算太甜,小朋友自己都食左一件😋!$268值得一試💖!

2024-03-05 79 瀏覽
最近好hit呢間位於啟德新商場Airside嘅牛烘焙店,主打創新口味嘅牛角包,見到佢地啲牛角包有麻糬,作為一個麻糬控,梗係急不及待要買返個來試下~店舖裝飾好靚好有少女心,連個麵包包裝袋都少女心過人,好適合用來打卡~芋泥麻糬牛角包💰HK$28牛角包冇想像中酥脆,面頭灑咗紫薯粉所以覺得呢個牛角包牛油味唔重!中間嘅麻糬好軟糯,食到一半果陣會發現原來麻糬嘅底層仲有d cream喺到!整體唔會太甜,但略嫌唔係好食到芋泥嘅味道,似紫薯味多啲!不過食一個都夠飽肚~

芋泥麻糬牛角包💰HK$28

2024-03-02
芋泥麻糬牛角包
超可愛😍無法抗拒的熊仔🐻蛋糕🎂熊仔🐻朱古力蛋糕的外觀可愛☺️見到都令人忘記晒所有嘢的辛酸同煩惱喇😝好似有魔法咁,令生活重新注滿動力💕💪🏻除咗朱古力仲有其他唔同口味㗎只需要提前三天訂購就可以記得去 @deesses_bakery 而且價錢都唔貴👻都係200幾一個咋記住一定要買個蛋糕獎勵吓自己啦😝同店內仲有好多靚靚嘅麵包🥯,包括牛角包🥐等等,店鋪裝修都好靚#蛋糕 #甜品 #可愛蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #生日禮物
超可愛😍無法抗拒的熊仔🐻蛋糕🎂

除咗朱古力仲有其他唔同口味㗎

只需要提前三天訂購就可以
記得去 @deesses_bakery
而且價錢都唔貴👻都係200幾一個咋
記住一定要買個蛋糕獎勵吓自己啦😝

#蛋糕 #甜品 #可愛蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #生日禮物
2024-03-01 68 瀏覽
朋友介紹咗間蛋糕店,話係新鮮製作,需要三天預訂。我就上網搜尋後,訂咗隻綠色啤啤蛋糕,味道係jasmine Chocolate peach~屬於和平嘅熊仔蛋糕😇我選擇係啟德airside地庫分店取貨~見到間好吸引嘅蛋糕店,吸引在好多都係用熊仔做蛋糕喔!!仲要有好多款式及好多味道選擇。rainbow bear系列係比較出眾,佢有七種味道選擇,每個味道都非常之吸引。店員幫我跟進後,用咗透明盒裝起隻熊仔,哈!!立即高貴晒❤️jasmine chocolate peach 呢隻味道超捧!朱古力同土味都不會過甜!而且加埋Jasmine 味道出奇地地夾👍蛋糕咬落去,口感軟綿得嚟,又唔會鬆泡泡,真係難以用文字形容😋屋企人食得非常開心,未停過口🥰其實舖頭仲有好多好特別嘅麵包同mini cake ,賣相超掂!下次一定再嚟幫襯😙
我選擇係啟德airside地庫分店取貨~
見到間好吸引嘅蛋糕店,吸引在好多都係用熊仔做蛋糕喔!!
仲要有好多款式及好多味道選擇。
店員幫我跟進後,用咗透明盒裝起隻熊仔,哈!!立即高貴晒❤️
而且加埋Jasmine 味道出奇地地夾👍