呢間金麥泰係九龍城🤤其中一間老字號🇹🇭泰國菜館,佢哋嘅菜式份量足👍,而且價錢實惠💰,入面裝修有少少🤏懷舊 feel,樸實無華🥰,感覺溫馨。佢哋都有多款🇹🇭泰式飲品,我哋揀咗🍹風味地道嘅珍多冰同埋😍泰式奶茶,又凍又香甜好好飲☺️。泰式生菜包有🐖豬、🐂牛或🐓雞可以揀,我哋就揀咗🐷豬肉,味道香濃又肥美,用新鮮🥬爽脆嘅生菜包住來食🤩層次感好豐富。佢哋嘅🇹🇭泰式酸辣椰汁雞湯🥥有分大、中同細,呢個細嘅😋其實都幾大碗🥣,入口幾有椰汁🥥香,而且味道偏酸同埋有🤏少少蕃茄🍅鮮味,飲起上嚟幾😆清甜開胃。泰式燒豬頸肉🐷又厚又肥美,🔥燒得好香肉質嫩滑☺️,點埋佢個泰式🇹🇭醬汁食就更加美味。泰式🥥椰青🍚焗飯好🤩巨形,上面淋滿香甜甜嘅🥥椰漿,頂仲有唔少🐖肉鬆,香噴噴🤤好吸引!入面有魷魚🦑、蝦🦐同埋青口🥰,都幾豐富🤩,飯吸收咗🥥椰青嘅香味同埋啲海鮮🦑味,食起上嚟好香甜😋鮮味!佢哋嘅🇹🇭泰國✈️空運🪹燕窩😍只係賣💰$38,入面十分👍足料,啖啖清甜🧊冰糖味,加上少少🥥椰漿,層次豐富🥰,感覺好滿足!