2022-01-07 34 瀏覽
呢間居酒屋木系裝修超靚,入到去好有溫暖感~ 餐廳仲有每日活魚直送~想食活魚刺身既朋友,千祈唔好錯過。屯馬線開通後,我多左出沒九龍城一帶~超方便😻先叫左客▫️雜錦刺身沙律🥗 魚生好鮮,沙律汁調較得唔錯~佢為第一道refreshment 係唔錯既~▫️蟹粉豆腐呢個要推介~好香好香既蟹味,食落聞到蟹殼香(估計是蟹殼煲湯再用Dashi 煮汁)(錯左唔好鬧我,我估架咋😹)配▫️鵝肝壽司又係最愛,真心好想order 多一份。幾欣賞佢地既醋飯,溫度keep得唔錯👍之後就叫左幾客串燒!其中一款係店員推薦!真心未食過~就係用鳳爪掌心(肉球)的串燒😍😍 口感好似食雞軟骨咁~用汁燒處理。(唔知下次可唔可以試下鹽燒呢?)青椒仔夾埋木魚花一齊食,真係想叫返杯啤酒飲(可惜今晚要做柴可夫)厚燒牛舌同鹽燒雞翼亦係水準之上。最後最後~ 當然係海膽蟹肉炒飯😻😻 記得要撈勻哂海膽先食呀~餐廳位唔多,但椅桌之間好闊落,坐得好舒服。另外見到有一間private room (目測坐到6-8位)

屯馬線開通後,我多左出沒九龍城一帶~超方便😻

▫️蟹粉豆腐
▫️鵝肝壽司