2017-06-13 219 瀏覽
一心諗住去九龍城買泰國來的BB榴槤, 不過無貨之餘, Waiting List仲要身頁紙咁多買唔到泰國BB榴槤, 頓時唔想食泰國菜, 好彩九龍城大把野食, 行下行下見到間餐廳裝修幾四正, 原來係越南餐廳, 一於呢間啦生牛肉湯河 - $49 生牛河的湯底原來係從越南名店買來的秘方(最近喺香港開店嗰間), 湯底甜甜地, 重點係飲完無口渴, 生牛肉註明用美國安格斯牛肉咖哩海鮮炒飯 - $73第一次食咖哩炒飯, 最初令我聯想起咖哩海鮮杯麵, 不過就緊係有分別啦! 炒飯炒得乾身, 從而令咖哩味夠香夠刺激, 海鮮有青口、魷魚、蝦咸檸七喜 - $23 / 三色冰 - $8 (跟餐價)咸檸七喜 - $23 / 三色冰 - $8咸檸碎上, 所以好夠味好耐無飲過三色冰 - 紅豆、去衣綠豆、綠色粉條(大菜), 加入椰汁, 最正係勁濃椰汁香味

生牛肉湯河 - $49
生牛肉湯河

咖哩海鮮炒飯 - $73
咖哩海鮮炒飯

咸檸七喜 - $23 / 三色冰 - $8
咸檸碎上, 所以好夠味

生牛肉湯河
咖哩海鮮炒飯