2023-10-25 864 瀏覽
好朋友從外國回港,話好耐冇食過打邊爐,又想食海鮮,於是來到九龍城厚福館,唔單止可以打邊爐,仲可以食刺身,啱晒我哋另外現在做緊優惠,原價$1688 ,現在 $1288可以享用龍蝦刺身,海膽,仲有高質牛頸脊😍😍厚福館位於南角道,鋪面不算太大,但勝在食材高質,好多街坊幫襯😌龍蝦刺身造型非常吸睛,龍蝦肉上點綴着金箔,即刻貴氣左😆龍蝦刺身非常鮮味,口感彈牙鮮甜👍🏻海膽,味道非常濃郁香滑,入口即化💗牛頸脊紋理非常靚,脂肪比例均勻,雪花分明,淥5秒就食得,一啲都唔韌,牛味重,油脂香十足🥰正🫶🏻另外仲有餃子類,菜餃,魚皮餃,雲吞,全部都係手工做的,質素非常好👍🏻新鮮花枝片,白雪雪,薄身,但好彈牙,邊爐之選✨龍蝦刺身食過之後,龍蝦頭,龍蝦尾,餐廳會幫忙斬件,咁又可以放喺邊爐淥來食,龍蝦肉打邊爐一樣咁美味,彈牙爽口💗食咗咁多肉,蔬菜拼盤係時候上場,即刻清新返😆😆打邊爐唔可以少得酸梅湯,酸酸甜甜,生津解渴,滿足🥰

龍蝦刺身造型非常吸睛,龍蝦肉上點綴着金箔,即刻貴氣左😆

龍蝦刺身非常鮮味,口感彈牙鮮甜👍🏻
海膽,味道非常濃郁香滑,入口即化💗

新鮮花枝片,白雪雪,薄身,但好彈牙,邊爐之選✨

食咗咁多肉,蔬菜拼盤係時候上場,即刻清新返😆😆

打邊爐唔可以少得酸梅湯,酸酸甜甜,生津解渴,滿足🥰
  • 龍蝦刺身