2009-04-20 135 瀏覽
呢間日本菜位於利舞臺,餐牌排列得好整齊,應該係做正中日本料理,但係今日我地兩個都唔想諗食咩,所以叫了兩個定食:1. 吉列豬扒定食 - 有好正中嘅麵豉湯,前菜有蘿蔔乾同酸瓜粒,豬扒炸得金黃色、脆脆的,初時食落好軟熟,但食到中間位置時就偏硬同偏亁,伴碟有一推用strawberry dressing嘅salad,感覺好清新; 飯係好靚嘅日本珍珠米。2. 牛肉火鍋定食 - 因為擺得太耐,所以啲牛肉有啲鞋口,但係湯嘅味道好甜好美味,其他都係一樣。最後係甜品,有幾款雪糕比我地揀:綠茶、紅豆、芝麻,我地分別揀咗綠茶及芝麻,綠茶雪糕嘅唔夠綠茶味,不過不失,可以暫時頂住我嘅癮,芝麻雪糕口感不錯,芝麻味十足。Comments : 食物水準還好,不過不失。服務態度唔錯,周不時會加茶。位置舒適,兩個人可以坐四個人嘅卡位。

吉列豬扒定食
牛肉火鍋定食