一見到呢間既名就知道一定要試佢地既丼飯🍚,有幾多選擇,結果真係有驚喜🤩 配搭特別兼豐富,味道亦都有層次感🤤 抵食又好食😋 裝修方面行顏色鮮豔既路線,有幾多大字報,感覺正能量滿滿😂 仲有唔少老虎🐯對望,有啲MMA格鬥既感覺,玩味十足~ 另外夠光猛同闊落,都坐得幾舒服😌(5 😍 係滿分,🤩係半分)乜蟹都有丼 🦀️ - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個丼🍚真係有超多蟹🦀️既元素,鍾意食蟹🦀️既人一定會鍾意😍 首先上枱既時候已經見到有個顏色鮮豔既蟹蓋,賣相幾靚🤩 裡面既料有蟹棒、蟹肉🦀️、蟹膏、蟹鉗、蟹籽🟠,蟹棒同蟹肉🦀️既份量都多,味道鮮甜,唔會有雪味❄️同淡味,食到一梳梳既肉,質地軟腍,蟹膏味道甘香肥美,幾creamy~ 蟹鉗就啖啖肉,配埋脆卜卜既蟹籽🟠,口感幾豐富~ 另外仲可以揀個醬撈攞個丼🍚到,小編就配左海膽醬🐡,味道唔會假,同埋感覺更加突顯到蟹🦀️既鮮味~焦糖三文魚卷 🍣 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個卷又幾有驚喜🤤 除左本身燒過🔥之外,上枱既時候店員會再點火🔥,打卡一流🤤 好多人覺得食物上面既焦糖脆皮只係簡單咁將糖燒焦🔥就得,但要控制個厚薄係一門學問~ 而今次既就難得地係啱啱好,

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
乜蟹都有丼

乜蟹都有丼 🦀️ - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
焦糖三文魚卷

焦糖三文魚卷 🍣 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個卷又幾有驚喜🤤 除左本身燒過🔥之外,上枱既時候店員會再點火🔥,打卡一流🤤 好多人覺得食物上面既焦糖脆皮只係簡單咁將糖燒焦🔥就得,但要控制個厚薄係一門學問~ 而今次既就難得地係啱啱好,薄薄既一層可以夾既時候都好好咁黏喺三文魚🍣上面,唔會過厚一夾就散,亦有足夠既甜味同焦香,同個三文魚🍣幾夾~ 燒🔥之後更加突出到佢既油香,夠鮮味肥美同埋肉質幾厚身,配埋上面燒到🔥溶溶地既芝士🧀️、脆卜卜既蟹籽🟠、下面既飯🍚包住啲香口既蛋🥚同爽口既青瓜🥒,層次分明幾好食😋
爆蔥鵝肝多士

爆蔥鵝肝多士 (兩件) 🦢🍞 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
鵝肝🦢厚身,幾豐腴肥美,稍為煎香左所以入口就feel到油香,配埋脆口惹味有爆過既蔥同埋香濃既黑松露⚫️,配埋金黃香脆有烘過既多士🍞,味道更加豐富,但又唔覺得漏

吉列蠔 (兩件) 🦪 - $22 (好味指數:😍😍😍🤩)
外層炸到酥脆,唔會好厚粉,入面幾鮮甜多汁,唔會話炸完🔥就縮晒水,質感幾嫩滑,如果再大隻啲就仲好~

海膽忌廉餅 (兩件) 🐡🫓 - $28 (好味指數:😍😍😍🤩)
蟹肉忌廉餅🦀️🫓食得多,海膽忌廉餅🐡🫓就第一次見😂 出面炸到脆脆地,入面既餡幾creamy,有海膽🐡既鮮味但唔會腥,同個海膽醬🐡既味道幾似,如果可以再多啲海膽🐡就更加好,不過呢個價錢都收貨~

芝士年糕 (兩件) - $28 (好味指數:😍😍😍🤩)
都幾大件下,表皮香脆,裡面咬落軟腍帶啲煙韌,口感順滑,有幾多既芝士🧀️,味道既濃郁帶啲鹹香同拉絲都唔錯~
白桃冷泡茶

白桃冷泡茶 🍑🍵 - $15 (好味指數:😍😍😍😍)
一入口已經feel到有幾濃郁既白桃味🍑🤩,配埋清新既烏龍,成個茶🍵都幾refreshing,雖然唔係甜既,但因為香味清新都幾好飲同健康~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍🤩