2019-12-27 141 瀏覽
天氣咁鬼凍,最好莫過於日本熱辣辣嘅拉麵到肚筲箕灣嘅東大街美食雲集, 但最得我心的就莫過於依間有齊拉麵,烏冬同串燒的〈八沢〉今天時間尚早,還未到吃晚飯時間,但入到去差不多座無虛席!<黑蒜炙燒極濃黑豚肉拉麵>〈獅子老公〉鍾情於重口味的黑蒜油拉麵,還有厚厚的灸燒黑豚肉和糖心蛋,當然二話不說點了這個!!拉麵爽滑得來得彈牙嘅口感,配埋滿滿黑蒜香的豚骨湯底,一級棒<清酒雞肉竹笙烏冬>話明天氣寒冷,我呢啲虛弱小肥兔當然要乘機補一補,由清酒煮成嘅雞酒湯底就夠暖身又暖心清爽既竹笙索滿晒滋補嘅清酒雞湯底,再加埋毫不肥膩嘅滑雞件同滑滑烏冬,絕對係滋味補身首選<吉列豬扒>當然不可以放過他們的串燒和其他小食啦!!老公偷瞄到隔離枱的吉列豬扒後便堅持要點這個豬扒外層炸得酥脆香口,內裏的肉質Juice不死實,不會炸得皮肉分離,無論賣相口感和味道都是超水準的<燒雞腎>有點口痕想搵啲爽脆嘅咬吓,所以就點了這個燒雞腎。雞腎燒得外層乾身但咬落依然保持到爽脆度,輕輕撒上小小鹽就已經非常好吃!<鹽燒雞肉>還有這個出色的鹽燒雞肉不能不介紹!!雞肉嘅外皮燒得香脆可口,肉質香嫩柔滑不油膩,單點一份真的完全唔夠喉😂😂😂總結:質素很高的一
天氣咁鬼凍,最好莫過於日本熱辣辣嘅拉麵到肚

今天時間尚早,還未到吃晚飯時間,

但入到去差不多座無虛席!

黑蒜炙燒極濃黑豚肉拉麵

<黑蒜炙燒極濃黑豚肉拉麵>

拉麵爽滑得來得彈牙嘅口感,配埋滿滿黑蒜香的豚骨湯底,一級棒

清酒雞肉竹笙烏冬

<清酒雞肉竹笙烏冬>

吉列豬扒

<吉列豬扒>
當然不可以放過他們的串燒和其他小食啦!!
老公偷瞄到隔離枱的吉列豬扒後便堅持要點這個

燒雞腎

<燒雞腎>

鹽燒雞肉

<鹽燒雞肉>
還有這個出色的鹽燒雞肉不能不介紹!!

總結:質素很高的一間日式餐廳,已經係忘記了第幾次來光顧,無論拉麵,烏冬定還是串燒及其他小食均非常出色,絕不會是最後一次來光顧
黑蒜炙燒極濃黑豚肉拉麵
清酒雞肉竹笙烏冬