買咗個團購$998頂級吞拿魚套餐,裡面包括1.吞拿魚沙律、2.吞拿魚腩薄脆、3.刺身: (吞拿魚腩、吞拿魚背、香葱吞拿魚溶、長竽伴吞拿魚)、4.天扶良: (吞拿魚紫蘇葉、吞拿魚溶紫菜卷)、5.汁物: (吞拿魚肉丸赤麵豉湯)、6.壽司: (吞拿魚醬油瀆壽司、火炙吞拿魚壽司)、7.兩杯木盒清酒。吞拿魚腩鍋巴賣相唔錯,但係最失敗係鍋巴太脆口啦! 脆口嘅感覺令我過份集中喺嘴嚼而差喲忘記咗吞拿魚腩嘅味道,只有分開嚟食先可以食到香葱吞拿魚腩溶嘅鮮味; 另外,薄薄嘅吞拿魚紫蘇葉好芳香脆口,又唔油膩,可惜裡面塊吞拿魚好似罐頭吞拿魚嗰種口感同味道; 清洒杯用嚟擺設都仲可以,要嚟飲就好易會出現類似下巴流水嘅情况 ;另外,散叫嘅牛脷幾厚切亦都好稔爽,感覺好似放咗條脷喺個口裡面; 而另叫嘅北海道帶子好鮮甜但比一般連銷店嘅北海道帶子體積細塊; 軟殼蟹手卷啲料包括 軟殼蟹、沙律汁同埋牛油果,算係足料,但價錢同味道都平唔過同啲料多過佢嘅元氣壽司咁好食。特別一提,呢度話哂都係高級食府,侍應零笑容都算,待客嘅態度有啲睇唔起你嘅感覺,唔知係咪同我嚟呢度食團購餐有關,食咁多次團購唯獨呢間嘢比我有呢種感覺,真係想同你地老闆

酒。

忘記咗吞拿魚腩嘅味道

; 清洒杯用嚟

擺設都仲可以,要嚟飲就好易會出現類似下巴流水嘅情况
;另外,散叫嘅牛脷幾厚切亦都好稔爽,

感覺好似放咗條脷喺個口裡面

料多過佢嘅元氣壽司咁好食

同我嚟呢度食團購餐有關,食咁多次團購唯獨呢間嘢比我有呢種感覺,真係想同你地老闆講,話哂

我都係食你地團購最貴個套餐,又有散叫你地其它食物,對你地啲女侍應冷淡態度留下好深刻印像,

必定NO NEXT TIME

吞拿魚紫蘇葉、吞拿魚溶紫菜卷
吞拿魚肉丸赤麵豉湯
燒牛脷
北海道帶子壽司
  • 天扶良:吞拿魚溶紫菜卷、香葱吞拿魚溶、長竽伴吞拿魚、牛脷