2016-01-29 1835 瀏覽
我唔明,點解會有咁好食嘅牛腩。一直都想來食,不過自己一個人嘅時候就唔想來。今次同朋友一齊來,排咗成二十几分鐘,不過算快了,因為真係真係好多人慕名來食嘅,點做招牌嘅上湯牛腩麵跟咖喱牛腩面,我嘅上湯麵,綠色嘅蔥花,清澈嘅湯底加上大塊嘅牛腩,牛肉湯的香味也超級撩人,天!想起來都口水泛濫!乜都無講,飲番啖湯先,湯真的很清,完完全全牛肉煲的湯,牛味很夠,很清甜,麵很滑彈。重點牛腩太正喇,鮮甜鮮甜的牛腩簡直入口即化吖,很入味很鮮美!朋友嘅咖喱牛腩覺得沒有上湯的鮮,但係另有一番風味,口味重D嘅朋友很啱,咖喱味很純正,很入味,不過湯唔敢飲,而且覺得牛腩沒有上湯的好味,不過無論係咖喱還是上湯都值得一次過食兩份吖!
我唔明,點解會有咁好食嘅牛腩。
2016-01-20
  • 上湯牛腩