餐廳: 蛇王芬
資訊:

2023-02-28 162 瀏覽
中環老字號蛇羹🥕秋冬鮑魚燴五蛇羹(每碗)$140⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱滿滿一碗,表面有薄脆,就甘食好香脆,浸落蛇羹食又另一番風味。蛇羹真材實料,有蛇肉、鮑魚、花膠、雞絲、冬菇、陳皮、薑,飲落幾重陳皮味,又重薑味,飲完成個身體都好暖和,仲感覺到好似d中藥既感覺飲落都有點微微苦。🥕菠蘿咕嚕肉$140⭐️⭐️⭐️☆☆好多塊咕嚕肉,酸甜醬炒到完全包裹晒咕嚕肉,酸甜汁味道剛剛好,不會太酸不會太甜,咕嚕肉食落幾嫩滑香口。🥕黑糖三棗桂圓薑母茶$28⭐️⭐️⭐️⭐️☆睇落已經好足料,飲落都幾重薑味,辣辣地好暖胃,黑糖不會太甜,又有桂圓紅棗香,整體幾不錯。店舖環境十分復古,店員服務態度良好,會主動加茶,夜晚都幾多人食,大家可以訂位留枱。======詳情======蛇王芬中環閣麟街30號地舖👣香港站E出行6分鐘================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #中環好去處 #中環美食 #RR中環 #RR蛇羹 #蛇羹 #黑糖三棗桂圓薑母茶 #薑母茶 #黑糖 #菠蘿咕嚕肉 #咕嚕肉 #秋冬鮑魚燴五蛇
中環老字號蛇羹

蛇王芬
中環閣麟街30號地舖
👣香港站E出行6分鐘
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #中環好去處 #中環美食 #RR中環 #RR蛇羹 #蛇羹 #黑糖三棗桂圓薑母茶 #薑母茶 #黑糖 #菠蘿咕嚕肉 #咕嚕肉 #秋冬鮑魚燴五蛇羹 #鮑魚 #蛇王芬
黑糖三棗桂圓薑母茶
  • 蛇羹