2019-06-05 177 瀏覽
又到了同朋友一齊出去食飯傾計嘅時間了。反正見近來冇乜去酒樓,一於就去酒樓食下龍蝦,傾吓計啦!上湯龍蝦/清蒸龍蝦估唔到可以喺大集團酒樓食到咁好味原隻嘅龍蝦。唔好以為咁平食到龍蝦就好求其呀,佢地一樣製作得好認真。龍蝦非常大隻爽口彈牙,仲有非常多龍蝦膏,淡淡肉,仲好多人叫添,非常不錯。特色推介之選!我地仲特登叫咗兩款去試添,一樣咁歡迎,抵讚!滷水併盤/脆皮南乳雞來到酒樓梗係要叫下啲滷水野同埋燒味。併盤既滷水汁絕對非常之好,又入味之外又無味精的感覺。肉味夠香濃及有口感,令人有一吃再吃的衝動。炸雞方面非常之香口入味,正!涼瓜炆頭腩/南瓜蒸班球分量十足雖然叫咗例牌但係好似半圍咁多,真的非常之入味,頭腩好新鮮又啖啖肉。而蒸野方面一樣大大碟,啖啖肉的,令人想一吃再吃。秋葵什菌豬爽肉最尾朋友見樣樣都咁好味,叫咗一碟豬爽肉encore,估唔到連普通小菜都一樣咁正!

滷水併盤/脆皮南乳雞
滷水併盤