2017-01-25 403 瀏覽
夜晚時分一支公係銅鑼灣要解決晚飯問題,都幾頭痛,周圍行左陣,決定去沙嗲王,原因係好耐無去,加上一個人食都幾方便快捷。中學時期經常去食沙嗲王,次次都會叫白咖哩豬扒飯,所以基本上去沙嗲王都唔洗煩食咩,今次都唔例外,直接叫左一個白咖哩豬扒飯。等左一陣已經黎到,一黎到個香味已經令我急不及待想食哂去,咁多年黎個水準都係保持不變,白咖哩真係十分出色,香料既比例岩岩好,少少甜少少椰香唔太稀唔太竭,送飯一流,而炸豬扒既香矛味十分入味,豬扒數量亦都十分多,夠送兩碗飯,所以正常係要加多一個飯先對得住佢。一邊食中學既回憶就慢慢湧出,係開心既,得閒回味下係唔錯,仔細咁睇下餐牌,內容都變得幾多,有好多唔見左,亦都有好多新既菜色,下次約中學同學食晚飯再一戰試下有咩大改變。

白咖哩豬扒飯
2017-01-16