2018-08-01 1604 瀏覽
因為屋企人鍾意食齋,我都食過香港唔少出名嘅素食店,之前都有幫襯過尖沙咀果間大自然素食,感覺唔差,所以今次試銅鑼灣呢間。餐牌同之前嘅都好相似,今次叫左1個2人套餐,價值hkd248, 食物都尚算豐富,2個女仔食唔曬要打包。木瓜雜菜沙律雖然食唔出木瓜,但生菜同各款水果(草莓、藍莓、柚子)嘅配搭唔錯,好清新。沙律醬稍嫌厚重。燒汁野菜牛柳粒呢道菜冇咩特別,牛柳粒應該係豆干,不過三色椒同紅蘿蔔都幾入味。日式鰻魚炒飯炒飯有D乾,饅魚都算似,唔係好食得出用咩材料,整個飯用料十足。三色刺身及軟殼蟹卷食到一半先醒起未影相所以三色少左一色(鮑片刺身)。三款刺身好爽口,味道差別唔大,但都幾鮮甜。軟殼蟹卷有沙律醬淋面,入面有香脆嘅炸物,整體味道不俗最后埋單連茶位合共303(兩位),唔算太貴但亦唔算好抵食,勝在唔使等位即刻有得食。

燒汁野菜牛柳粒

燒汁野菜牛柳粒