2022-10-11 208 瀏覽
關於粉麵店,自己一向中意廣東式,貪佢夠濃味,而另一種係潮州式,湯底又淡D,又落D我唔中意嘅唐芹,牛腩味道更淡,唔夾自己口味.所以,係屋企隔離街哩間金苑粉麵檔,係潮州式粉麵店,從未幫襯過,今次幫襯只因為佢地有鮮魷魚鬚,而我又突然想食.另外哩間潮州粉麵店又有D奇特,除咗有魷魚鬚之外,又有泡飯,魚麵,豬油渣,奇奇怪怪又有生炸豬扒,炸豬頸肉同香茅雞翼,當然.... 多D選擇係好事.再留意環境,感覺係好亂..... 同埋唔多乾淨.....女友小熊點咗碗水餃魚蛋河扣底,我叫咗個淨紫菜四寶,重點當然係鮮魷魚鬚啦!希望愈大失望愈大! 鮮魷魚鬚就只有彈牙,完全無鮮甜味! 好似食擦膠!但擦膠都起碼有膠味!份量又少,偷工減料!水餃魚蛋河扣底都重有好多河粉,好明顯無扣底,水餃有原隻彈牙鮮蝦,而潮州魚蛋超彈牙,湯底就唔好提了....我果碗淨紫菜四寶,人地通常落魚扎佢地就落扎肉,另外有魚皮餃,貢丸同豬肉丸,落單時要求多腩汁,但湯底仍然偏淡,魚皮餃餡料又實皮又實,食一粒已經一半飽肚,相信食一打再加半個光酥餅已經可以行走天下!其他丸都係一貫水準之作.服務就超頂引,叫佢扣底無扣底,都算,小熊點汽水侍應問小熊罐裝定支裝,

再留意環境,感覺係好亂..... 同埋唔多乾淨.....

服務就超頂引,叫佢扣底無扣底,都算,小熊點汽水侍應問小熊罐裝定支裝,小熊話要罐裝五秒後攞支裝囉! 有個客叫淨雲吞,個侍應就同廚房講淨魚蛋,求戀其亂Q嚟! 叫我下次點敢嚟?