2016-10-03 404 瀏覽
依間野之前係車仔年代,顧名思義係食車仔麵,但係區內有其他更平更抵食既車仔麵。而家就岩岩新開左間泰國人海南雞飯,就過去試下好唔好食。午市既餐差唔多由60蚊到80蚊不等,在這區既價錢算係幾貴。由於新開張,唔少人都過來一試,人潮頗多。入座後,我們是兩個人,分別叫了海南雞飯,同埋一個豬頸肉飯。很快便有野食,首先到既係海南雞飯。依個飯麻麻地,雞肉全部是雞胸肉,一塊脾肉都沒有,而且雞皮做得唔爽,醬料只有一種泰式醬而非常見嘅三色醬。如果說近80蚊嘅招牌飯是這種質素,我不如行三分鐘去街尾嘅聚寶食個40零蚊嘅海南雞飯,好食好多。豬頸肉飯算是較正常的,但份量比較少,而且豬頸肉的蒜味特重,只能算是正常可以入口,但不算好食。埋單兩個人一百二十幾蚊,每個人60蚊,我會揀去食31蚊三餸連野飲既車仔麵。