2015-11-20 386 瀏覽
甜品.... 是一天的終點旺角有很多人,所以有很多甜品店今次選了這間「Next Station」4個人點了5款甜品,share share好開心 佛手柑慕絲,頂頂的粒粒,是佛手柑味的慕絲,酸酸甜甜的,中間是野莓雪芭,底層是消化餅碎,食這個甜品,一定是由頂一匙"不"到底食,咁個味道會無咁單調。芒果窩夫配野莓雪糕,d芒果好甜,朱古力醬都唔會太漏,加埋楓糖醬就好好味,這個不過不失。紫薯窩夫,紫薯呢??? 紫薯在中間,夾左係窩夫的中間,配上香草味雪糕+少少餅碎,一齊放入口就very good 喇 !!!!test tube mousse x3 (忘記左佢個名了 XD)3款 mousse,香濃朱古力草莓mousse,伯爵紅茶mousse,椰果菠蘿mousse,個朱古力mousse好濃好朱古力,好漏......伯爵茶就好香茶味,3款中最好味,椰果菠蘿個菠蘿味都幾出。最後的芒果拿破崙,好好味啊 !!!!!!! 拿破崙餅底好脆好好味 !!! 最好食係呢一個甜品 !!!!!基本上.... 除左香蕉同栗子之外,我地都差不多食埋佢 d 配搭口味 ~~ XDD
甜品.... 是一天的終點
旺角有很多人,所以有很多甜品

今次選了這間「Next Station」
4個人點了5款甜品,share share好開心

甜品,一定是由頂一匙"不"到底食,咁個味道會無咁單調。
佛手柑慕絲
芒果窩夫配野莓雪糕
紫薯窩夫配香草雪糕
Test tube x3
芒果拿破倫

2015-11-18
$75 (宵夜)
芒果窩夫配野莓雪糕
芒果拿破倫