2023-03-31 613 瀏覽
路過荷李活道看到呢個門面,之後打電話俾佢,佢話要預約先有位,又話要做預授權先付款仲有的確認,去到呢步我都覺得好正常,ok流程做完,就等到時間去試下咯,因為沒去過,所以定了午餐。 去到午餐個日,中午12:30一個人都冇,心底感覺不妙。個日本佬40唔到個年紀可能係傷風緊,從我一進門就在抽鼻🥶。個餐廳經理係香港人,但係全程除去問我飲茶定飲酒之後就未出現過了🤷🏿‍♂️。午餐set選了988,竟然還有1480⋯(真係好慶幸未有嗌個個😅) 988個set,9貫sushi同埋前菜一道魷魚仔,一個miso汁,兩小粒綠茶朱古力。個經理開頭落完單之後就不知去向,也不在旁邊講是哪幾種魚的sushi,最後收錢仲要加一。真係唔知係咪個個「最偉大嘅地方」的人過來開店呃錢。魚也沒有稀少品種,也沒有稀少部位,仲有一貫sushi黏著跟頭髮,完全冇驚喜就只是坑⋯真係伏中之伏,萬望各位Omakase同好注意避坑,真係要多加小心。 全程只得我一個人食,中午一個人都冇,真係踩坑。最後買單,唔知呢個經理搞去邊,仲要個日本佬去後廚叫人仲要等好
全程只得我一個人食,中午一個人都冇,真係踩坑。最後買單,唔知呢個經理搞去邊,仲要個日本佬去後廚叫人仲要等好耐先返來收錢。真係唔知搞邊科🤷🏿‍♂️。anyway,伏中又伏,伏到激!