上年新年後來食蛋糕,咁啱今年又係新年後來食蛋糕喎!再次上去,咖啡店仍然是白色灰色配木系傢俬。今次遇上好天氣,有自然光曬入嚟,而我又可以坐喺窗口位,所以今次影相好靚呀📸 (開啟只我感覺良好mode😙)🍓🍰 Japanese Strawberry Cream Cake 日本草莓鮮奶油蛋糕 (HK$68).2月仍是草莓季節,所以大大粒吸睛的日本草莓吸引到我😍.日本草莓,紅潤飽滿,高甜度,多汁.白雪雪的鮮奶油,輕柔奶滑,甜度適中.蛋糕鬆軟,好驚喜中間仲有一片草莓喎!🧀🍰 Osmanthus Jin Xuan Oolong Tea Mochi Basque Burnt Cheesecake桂花金萱烏龍麻糬巴斯克芝士蛋糕 (HK$62).桂花金萱牛奶布丁,震下震下,高回彈力😮 滿濃的桂花和清純金萱茶,味道清新.牛奶麻糬,超厚身,煙煙韌韌的綿密口感.烏龍口味嘅芝士蛋糕,微微焦香,茶味出色同時亦有芝士味,奶滑豐厚的口感.雖然三層都不同味道和不同口感,但食在一口很夾👍🏼🥛☕️ Latte (HK$40).奶泡沖得不錯,拉花完整,持久.似係mixed blend 咖啡豆品,正常味道

日本草莓鮮奶油蛋糕 (HK$68)
.2月仍是草莓季節,所以大大粒吸睛的日本草莓吸引到我😍
.日本草莓,紅潤飽滿,高甜度,多汁
.白雪雪的鮮奶油,輕柔奶滑,甜度適中
.蛋糕鬆軟,好驚喜中間仲有一片草莓喎!

日本草莓鮮奶油蛋糕

桂花金萱烏龍麻糬巴斯克芝士蛋糕 (HK$62)
.牛奶麻糬,超厚身,煙煙韌韌的綿密口感
.雖然三層都不同味道和不同口感,但食在一口很夾👍🏼

桂花金萱烏龍麻糬巴斯克芝士蛋糕

🥛☕️ Latte (HK$40)
.奶泡沖得不錯,拉花完整,持久
.似係mixed blend 咖啡豆品,正常味道

Latte

2024-02-13