2023-05-31 1132 瀏覽
平時叫外賣都會order poke bowl食,今次真係有少少無奈。明白有時外賣menu會有少少出錯,見到飯底只可以揀白飯本身有少少卻步,因為平時其他餐廳都係有得配壽司飯多。咁就決定上OpenRice search menu,見到menu都係揀糙米,沙律,同壽司飯,而壽司飯既英文係white rice, 諗住包冇死點外賣既white rice,點知一食都真係白飯黎,有d失望。不過最失望係點左柚子味松香三文魚,因為醃料入面係包埋芫茜,我完全食唔到芫茜,成餐飯就係叫撩走。覺得店舖方面要多加留意,因為芫茜既話,都真係未必個個受,但隻字不提,本身汁係好ok的,所以可以改善下。

外賣送餐