2015-04-15 771 瀏覽
睇雜誌報導被Cafe 1950專訪所吸引, 就即興同幾個朋友來到大圍試一試!其實好少來大圍, 仲要入到去美林村wo, 完全冇諗過會有呢類型餐廳出現, 而且價錢算中等同合理, 更加令我想試一試食物質素! 正所謂貴野未必一定好, 平野都可能有驚喜!  呢個係我搵野食既"中指"! 係大圍mtr行去都要5-10分鐘, 好彩天氣涼涼地je~! 來到門口, 環境裝修好有歐陸feel, 好多發光燈泡, 仲以木質作主題, 好似去左小木屋咁!室內環境都一樣有feel, 其實來到一d有style既餐廳, 未食都已經心情靚~哈哈第一次見成隻雞用啤酒樽插住, 好得意 好香啤酒味, 好彩食落唔會太重酒味, 肉質好嫩滑, 撕開仲有肉汁流出來架!正~ 整體唔錯~價錢仲要唔駛100蚊! 朋友個個都話好食~份量十足! 炸到脆卜卜既豬手, 鎖住晒d肉汁, 配埋必有酸菜, 好滿意!其實我都食過唔少出名整德國咸醋豬手既餐廳, 估唔到呢度都做到一樣水準! 好有誠意! 開開心心又一餐~唔止食物菜式好, 仲食埋個環境裝修~ 埋單每人一百蚊左右咋~好抵呀今餐

係大圍mtr行去都要5-10分鐘, 好彩天氣涼涼地je~!
德國式啤酒焗雞
第一次見成隻雞用啤酒樽插住, 好得意

整體唔錯~價錢仲要唔駛100蚊! 朋友個個都話好食~
德國式咸豬手

開開心心又一餐~

2015-04-14
德國式啤酒焗雞