2021-06-22 181 瀏覽
得閒飲茶早排去元朗果到交收D野,有個Fd 咁岩住附近,話附近有間點心又平又好食,下午茶一流,咁我諗下陪下朋友都好既,就話好喇呀!點知佢同我講得閒飲茶!我話下咩呀,又話下午茶又講得閒飲茶,係咪玩野,點知原來係我誤會左,間野個名就叫做『得閒飲茶』🤣🤣。💛椰香黃金糕唔知大家有冇食過呢一款由印尼傳入嚟嘅黃金糕但係我自己平時就係新年食多。喺度先發現原來黃金糕都可以咁好食椰香味超級出眾之餘口感一定會令到你一下愛上。 最緊要係唔係間間點心鋪都會有呢一個黃金糕以我所知製作係超級嘥時間見得出師父對點心真係有一份要求。必食3之1。。🦐蝦餃之王(四粒)得獎之作~ 真真正正皮薄餡靚, 只需要三十幾蚊就食到係酒店貴好多一品的蝦餃嘅質素! 超級推薦大家試下~一定唔會後悔!啲皮做得超級好完全係睇到入面嘅餡係用筷子夾都唔會爛 。必食3之1。。🦐韭王鮮蝦腸韭黃味唔算好重不過鮮蝦靚到好似新鮮蝦咁。真係唔知佢點樣可以處理得咁好因為呢個價錢如果用新鮮蝦嘅話真係超誇張, 爽脆甜鮮,必食3之1。。🥟麻辣炒手(五粒)麻辣炒手,雲吞就一般水準以上唔算好特別,辣椒油麻辣酸甜鹹香的平衡到位令雲吞吃起來,不覺膩。一啖一啖食落去又幾好食停唔
得閒飲茶

💛椰香黃金糕
必食3之1。

🦐蝦餃之王(四粒)

🦐韭王鮮蝦腸

🥟麻辣炒手(五粒)
麻辣炒手,雲吞就一般水準以上唔算好特別,辣椒油麻辣酸甜鹹香的平衡到位令雲吞吃起來,不覺膩。一啖一啖食落去又幾好食停唔低。

🥢潮州粉果(三粒)
大大粒粉果熱辣辣上台, 照舊啦真心覺得得閒飲茶嘅所有點心嘅疲累都做得好好不論係蝦餃定係呢一個潮州粉果都係超級晶瑩剔透,都推薦大家試下 。

🥢沙嗲金錢肚
不過不失呢一款算係今次食物之中比較普通嘅一款但係可以話畀大家聽都絕對唔難食 。

🥠千島醬脆皮蘿蔔糕
外脆內軟打得啱啱好千島醬就唔係好特別就係普通嘅錢都著不過個脆皮真係一樓蘿蔔糕亦都相當有蘿蔔如果可以嘅話一邊食一邊一邊飲住你鍾意飲既茶真係一流。
椰香黃金糕
蝦餃之王