2009-08-20 156 瀏覽
本人第一次寫食評, 所以一定要把我的第一次獻給一間超凡食店, 相信這間是必然之選!! 其實今次已經是第二次幫襯這間熱狗店了.第一次大約在兩星期前, 看了openrice 80Vs1 的食評, 決定要來試試, 那次是外賣的, 要了香蔥豬柳腸熱狗+酸瓜汁+芥辣, 跟餐還有小食和罐裝飲品, 小食選了薯條, total $28. 由買完到番到屋企一共15分鐘, 途中不斷聞到陣陣熱狗香味, 真係超級香, 好想停低食埋先番屋企.. 不過都係堅決到番屋企. 好彩番到屋企條熱狗仲暖暖地, 一入口個下真係覺得好正, 啖啖肉, 而且條腸既肉汁keep 得好好, 非常之Juicy!!! 食熱狗既過程真係好enjoy!! 不過薯條就麻麻地, 比較硬身. 不過正如之前既食評所講, 呢個只係大配角, 影響唔到我對呢間熱狗店既好印象! 自從食完第一次, 我對呢度既熱狗就念念不忘, 兩星期後再同好友去食. 當時正是中午食飯時間, 所以好多人, 成間店迫爆, 好不容易先搵到兩個位縮埋, 今次叫了珍寶雞肉腸+沙律漿和家鄉白腸+酸瓜汁, 熱狗切開兩個人share, 可以試晒兩款!! 跟餐一個選了薯餅, 一個選車打芝士, 加

其實今次已經是第二次幫襯這間熱狗店了.

自從食完第一次, 我對呢度既熱狗就念念不忘, 兩星期後再同好友去食. 當時正是中午食飯時間, 所以好多人, 成間店迫爆, 好不容易先搵到兩個位縮埋, 今次叫了珍寶雞肉腸+沙律漿和家鄉白腸+酸瓜汁, 熱狗切開兩個人share, 可以試晒兩款!! 跟餐一個選了薯餅, 一個選車打芝士, 加左落家鄉白腸個度, 因為怕白腸唔知會唔會太寡, 哈哈哈!

兩個熱狗都非常之好味啊, 不過感覺白腸好食d, 可能因為佢加左車打芝士啦, d 芝士好煙un啊, 一咬落去再一拉, 芝士長長地拉開, 好似pizza hut 既廣告咁, 好正好正, 酸瓜汁同熱狗好match啊!! 個包外層有少少脆身, 整體感覺簡直係一流, 冇挑剔既地方.
友人都食到唔停得口, 仲話想加碼再買多一個share, 但係食完個餐之後已經飽飽喇, 所以冇加碼, 下次吧! 再講講薯餅, 一共有兩塊, 三角形的, 我同朋友share 剛剛好, 味道唔錯啊, 好過薯條, 不過如果一個人食兩塊可能會多左d, 下次如果我一個人黎食既話, 我會選擇跟配料. 配料除左車打芝士之外仲有其他野可以選的.

好彩呢間店唔係開o係旺位, 如果佢開o係登打士街, 我肯定佢日日都排晒長龍!!
珍寶雞肉腸熱狗
家鄉白腸, 睇下d 車打芝士+酸瓜汁幾正!!
薯餅
成個餐28蚊, 但滿足感是28蚊買不到的!
2009-08-16
珍寶雞肉腸熱狗
家鄉白腸, 睇下d 車打芝士+酸瓜汁幾正!!
薯餅
成個餐28蚊, 但滿足感是28蚊買不到的!
  • 蔥豬柳腸熱
  • 家鄉白腸