2015-04-27 2016 瀏覽
突然諗番起呢間野,其實都二月尾果陣食架喇。事關就有個朋友生日, 佢男朋友揀左呢間野, 我地一行8個人, 個牌寫住6個人就有一個人免費, 所以當然係生日果位朋友唔洗比啦。其實我覺得呢個做法幾好,吸引多D客人嘛。不過想講講,唔知係我唔熟地方定點啦,我搵左呢間野好耐。。。兜黎兜去,終於見到!但我發現,佢地放係地下個牌,並冇寫明係漁屋。。。所以我係咁搵入到去,見到都幾多人,埸面都幾旺。坐左一陣就有人過黎問「你地有冇人今個月生日?」原來,如果果個月生日嘅話,佢地會熄燈播歌,然後送一件仔嘅蛋糕架~都幾窩心嘅。。。但係,朋友話,果件蛋糕好難食,我諗.......係因為送嘅,可能差D掛之後我地叫左好多野食,個魚生盤,唔知點解佢地要加多個座黎放。。。但係我地坐緊嘅梳化又矮喎,完全睇唔到D魚生,好多餘~所以我地叫佢地拎番走個座。D魚生都幾新鮮,係唔係幾中意佢地D三文魚有骨...不過都幾厚嘅,另外其他都還可以。之後食熟食,見到佢地有日本小番薯,因為呢排D人好似好中意食,所以我地都叫左好多,但係呢...有D失望,因為我第一次唔係係呢度食個小番薯嘅,記憶中,佢係好甜好好食,但係。。。呢間D小番薯冇味,唔甜其實都

之後食熟食,見到佢地有日本小番薯,因為呢排D人好似好中意食,所以我地都叫左好多,但係呢...有D失望,因為我第一次唔係係呢度食個小番薯嘅,記憶中,佢係好甜好好食,但係。。。呢間D小番薯冇味,唔甜其實都唔緊要,但佢係冇味

仲有,想講一講佢個羊架,相信好多人都會食,因為唔係間間放題都有羊架食。一見到,嘩。。。。。。。。。。。。。。。。。點解可以咁肥?好大舊脂肪,好認真,我以為靜係我果舊係咁,跟住見到另一個朋友食,佢話食唔落,因為佢話全部都係脂肪咬唔落
我地仲驚緊,佢地會唔會收我地食剩野嘅錢

仲有仲有!個糖心蛋!千祈唔好比佢呃左!認真嘅,唔洗食,因為佢個糖心,絕對唔糖心~哈哈哈
2015-02-26
生日