2014-05-11 1567 瀏覽
係尖東行往紅磡的天橋上,想起早前同事介紹過的「粒粒朱古力雞蛋仔」,就問男友有無聽過:「你知唔知紅磡有檔買朱古力雞蛋仔好出名架,一粒粒架」,「乜有雞蛋仔唔係咩?」,「我指雞蛋仔入面有一粒粒朱古力係入面呀」,「乜有雞蛋仔係一patpat咩 哈哈哈哈」...... (串咀 =v=|||)無錯,呢間媽味雞蛋仔出名在於內餡,雞蛋仔包住一粒粒朱古力,而唔係純粹用朱古力色既蛋漿整成的「渣流灘」。人未行到已經聞到雞蛋仔香,未見到招牌已見到人龍,即使無認真search過地址,都知道就係這間,果然出名啊。由於淨係買雞蛋仔,廚房又有幾個爐,所以唔洗等好耐就有得食啦∼拎上手香噴噴,每粒雞蛋仔有好多溶左既朱古力,而且比較實心,好足料,好好食呀,堅係朱古力雞蛋仔!

粒粒朱古力雞蛋仔
外賣自取