2015-07-16 2623 瀏覽
爸爸生日,食放題慶祝,原本打算係tablemap訂位,發現花千樹原來有promote生日優惠,只要其中有一個人7月生日,就享有全單七折優惠,仲可以全月無限次使用,幾抵食每次食放題必叫清酒或者梅酒,但花千樹就只係提供清酒,價錢都合理。清酒嘅味道比之前試過嘅純,咁耐以來飲過最好飲嘅一隻燒物方面,都算不過不失,一向鍾意食燒菠蘿嘅我,今次就有點失望,因為黎嘅菠蘿都比較酸,仲好多渣。驚喜嘅係兩款燒魚都好好食,多春魚食落去啖啖魚春,鯖魚亦好入味。刺身方面,冇咩特別,好普通,刺身口感比起其他同等級嘅放題店稍為遜色,而且刺身用碟上,冇用冰盤,感覺上冇咁新鮮。原本以為叫炒飯會比好多,原來只係一細碗,黎到都安心D,雖然只係普通一個炒飯,但覺得幾好食,辣辣地,值得一試。講完食物,就講下服務,花千樹嘅員工態度都好好,可惜上菜上得十分慢,而且成日漏單,我地好想試個薄燒牛肉,但落左兩次單都無聲無色。總括黎睇,如果有優惠嘅不妨一試,但如果原價嘅話就真係唔值喇。
清酒
燒物