2022-06-30 228 瀏覽
是日中午突然想吃點心! 跟住就喺公司附近搵吓有咩點心餐廳,係OpenRice睇到依家食點心的,係呢個食飯時間竟然一個人都冇,都感覺有點奇怪,不過見佢出邊啲餐牌好似好吸引,咁就本着試一試嘅心態去,餐牌都有幾款特色的新派點心,懷着興奮的心情,想吃點心的心情,迅速咁樣畫咗幾個點心,見到佢牆上面寫住即叫即做,相當期待!等咗大概15分鐘點心一次過上枱結果就是失望的旅程開始牛柏葉竟然係完全冇味! !白烚一樣!從來冇食過咁沒有味道的牛柏葉!跟住就試吓鳳爪,鳳爪係最穩陣嘅點心,佢竟然可以做到難食? !佢點做到㗎 ? !怪味鳳爪? !跟住試吓包鮑汁鳳爪啦,說好的鮑汁呢由於太肚餓關係,不停地尋找可以放入口的點心,跟住試吓腸粉原來豬腸粉已經係最好食的不過不失正常味道!嗰啲新派煙肉芝士春卷很普通!芥末春卷只是芥末味,同鯪魚球好唔夾!勁失望的一餐點心永遠不會去!市場是聰明的!人們的胃口是聰明的!很現實的一個問題你唔好食真的沒有人去食!難怪午餐竟然一個人都沒有最搞笑係點左黑魚子燒賣,上枱嘅竟然係另一樣嘢,問侍應,侍應理所當然地說是的黑魚子賣晒,心諗你賣晒唔同我講聲?夾硬攞另一隻燒賣上枱算數,咁樣對客人的嗎?難怪食

結果就是失望的旅程開始

牛柏葉竟然係完全冇味! !白烚一樣!

勁失望的一餐點心

最搞笑係點左黑魚子燒賣,上枱嘅竟然係另一樣嘢,問侍應侍應理所當然地說是的黑魚子賣晒,心諗你賣晒唔同我講聲?夾硬攞另一隻燒賣上枱算數,咁樣對客人的嗎?難怪食物不好吃服務態度更加不好?感覺當客人是一種水上的魚哈哈哈
2022-06-25