2017-12-20 2340 瀏覽
呢排睇嚟大家都感受到寒氣逼人 感覺冬天真係要嚟喇!天寒地凍就梗係一定要去打邊爐啦 之但係打邊爐來來去去都係任食啲肥牛啊丸呀咁 好似有啲悶... 所以今次就同朋友去左荃灣呢一間鮮一夜試吓啲新嘢喇 聽聞佢地打個邊爐仲有鮑魚海參食架~~~晚餐時段嘅大鴻輝中心超級多人排隊我哋起碼等左15分鐘先等到lift上去 ,好不容易終於到21樓我哋見到呢一個餐就覺得我哋搵啱地方喇望望門口佢哋做緊一個一夜皇御套餐食物有九大選擇 感覺就係食緊一個好話九大簋咁 好豐富呀!一入到去成間餐廳已經人頭湧湧 店員帶我地去到一間小型房入面先行安頓 休息左幾分鐘之後店員開始過嚟問我地可以上菜未~ 第一道就係紅燒花膠翅花膠配埋魚翅  養顏又滋補 補身又暖胃梗係要一飲而盡啦~用過花膠翅,緊接相嘅菜式就係鮑汁扣海參再拼溏心靚鮑魚鮑魚炆得入晒味而且爽口彈牙海參呢就爽口煙韌 食完兩代中式食品之後就變返和式style 五色刺身拼盤拼盤 有五大款刺身: 包括有三文魚帶子 赤蝦 希靈魚同埋北寄貝本身都冇抱太大驚喜覺得呢一啲梗嘅附送項目都係會可能揸吓流攤,,但係每一款刺身都係超厚切而且超鮮味最驚喜係嗰兩隻赤蝦鮮甜到不得了!第四樣要上場嘅就係

紅燒花膠翅

第一道就係紅燒花膠翅
花膠配埋魚翅  養顏又滋補 補身又暖胃梗係要一飲而盡啦~
鮑汁扣海參拼溏心靚鮑魚

用過花膠翅,緊接相嘅菜式就係鮑汁扣海參再拼溏心靚鮑魚
鮑魚炆得入晒味而且爽口彈牙海參呢就爽口煙韌
五色刺身拼盤

食完兩代中式食品之後就變返和式style 五色刺身拼盤
奇妙雞煲

第四樣要上場嘅就係呢一個即炒奇妙雞煲 唔食辣嘅ok 佢地係可以幫你走辣既~個雞煲分量唔多因為始終你下面落嚟仲有好多火鍋配料要任食所以淺嚐就夠~雞肉份量都多加埋薑蔥爆得到香

嘩其實食到呢度大口經已覺得有五成飽 (利申 女生) ~~但係仲未食到去重點 所以意志力好重要 要控制住自己仲有好多好西等緊你架
養生椰子雞煲

好喇依加終於入到火鍋正題啦
海鮮拼盤

首先要揀咗火鍋湯底先,我哋揀咗養生椰子雞煲做湯底跟住就會送一個海鮮拼盤同埋一份安格斯肥牛
食完呢兩款之後就可以任食其他火鍋配料喇~

椰子雞煲湯底清清地又清新感覺不錯~
嘩傳說中既海鮮拼盤 有海蝦貴妃蚌大細蜆同埋生蠔 樣樣海鮮都有新鮮食到lamlam利~
死掛到食安格斯牛 唔記得影 一人有兩片 牛肉雪花平均牛味亦濃

之後就進入剩下既任食環節啦我哋叫咗好多丸 魚片款式都好多~朋友都好滿意食到捧住個肚走~~~

任攞菜

任飲~~

仲有糖水, 你話係未真係食到飽死人????
2017-12-14