好耐之前睇過有飲食節目介紹過哩間台灣餐廳一直都有興趣去試下,今日黎開太子就諗起黎試下。入到黎已經感受到一種家庭式經營餐廳既感覺,感到親切。叫左哩杯布丁奶茶,跟牛肉麵套餐加$12,幾抵!布丁好滑配埋奶茶好夾又好飲。黎到食台灣菜都會叫番碗牛肉麵!牛肉好林,湯底都幾鮮,麵條煮得彈身有咬感!炒米粉唔係間間有,哩度用左好幼既新竹米粉炒至干身,簡單既調味已經好好食,哩個表示有意外驚喜。哩碟鹽水雞雖然賣相普通,但一咬雞肉已經食到肉實少脂肪,有雞味,係連皮都可以食埋。特登要影蚵仔大特寫呀!因為真係幾大隻,而且好新鮮,一碟入面都有幾多既蚵仔,睇得出餐廳用心製作!台灣既腸仔真係幾好食,帶有少少甜又香口,喜歡食生蒜既人可以試下夾埋一齊食。

星星布丁奶茶
牛肉麵