2024-05-09 11 瀏覽
今日一支公去到灣仔搵食,見到呢間有好多街坊幫襯嘅小店,應該有唔少回頭客,今日一於試吓先!豬軟骨台灣麵- 第一次食正宗台灣麵,估唔到咁有驚喜!台灣面軟硬適中,好爽口,又冇鹼水味,加埋個足料嘅豬骨湯底,完全係一碗食到停唔到口嘅高質嘢!再加埋豬軟骨,炆得夠腍,一啖面,一啖肉,正👍🏻四季肉燥時蔬 - 肉燥唔會太鹹,加埋青菜,係油菜以外嘅好選擇酥炸花枝丸 -一定要讚吓佢哋嘅炸物,全部即叫即炸,熱辣辣,花枝丸夠彈牙,好冇台灣夜市嘅感覺!椒鹽雞中翼 - 呢個雞中翼,可以話係今晚最正嘅小食,佢外皮脆得來,入邊鎖住啲肉汁,超Juice !加埋本人最愛嘅椒鹽,好香口👍🏻👍🏻柚見洛神 - 嘢飲試咗佢呢杯洛神花茶,有少少葡萄柚嘅香味, 幾特別