2023-10-23 433 瀏覽
【荃灣區】【𠮩𠹌膳堂】大家如果細心啲,都應該會知道我呢排其實係唔喺香港嘅。不過我依然會 keep 住出 post 嘅,我驚我啲讀者每日睇唔到我寫嘢會唔慣呀。然而今日有啲事要返一返嚟香港幾個鐘,經過海濱花園嗰陣有啲餓,就去食啲嘢先。睇我一段時間嘅朋友可能都知我已經食過一輪呢度啲餐廳,啲選擇已經進一步壓縮咗。然而,當我喺平台蹓躂嘅時候,就見到呢間幾新淨,連餐廳名都仲係冚住嘅小店。我呢啲崇尚「人有多大膽,地有多大產」嘅人,點都迎戰。入到去淨係見到「𠮩𠹌早餐」嘅 menu,就叫咗 $45 嘅「大阪燒配太陽蛋」嚟食,都幾得意,我都未試過咁配,味道都唔錯,打爛埋隻蛋由得啲蛋汁流入去都爽。加 $3 飲「凍檸茶走甜」,都係幾清新、幾用心嘅出品嚟喎。咁樣又點質得飽我,叫埋 $48 嘅「黑松露帕馬火腿芝士三文治」,有黑松露味有芝士拉絲有 parma ham 嘅飛碟,幾正喎。聽隔離枱話唔錯所以跟餐飲「熱咖啡」,冇乜感覺,偏細杯。夾埋嘅埋單價係 $96,其實又幾抵食。。。(地址:荃灣海濱花園海濤閣平台 B109 號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

咁樣又點質得飽我,叫埋 $48 嘅

(地址:荃灣海濱花園海濤閣平台 B109 號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #𠮩𠹌膳堂 #海濱花園 #𠮩𠹌早餐 #大阪燒配太陽蛋 #凍檸茶走甜 #黑松露帕馬火腿芝士三文治 #熱咖啡 #1am1170 #1ambackup
  • 黑松露帕馬火腿芝士三文治