餐廳: 磯野水產
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳設計好有日本風味,而且全程播住日文歌,即刻好有身處係日本居酒屋感覺。服務員全部都好friendly,增加咗食野時候嘅享受,更加係食緊嘅過程中,可以睇到職員即時燒海鮮嘅表演😍😍😍即使今日得自己一個嚟食,都完全有齊視覺同聽覺嘅享受,一啲都唔寂寞!如果唔想諗叫咩嘢食好,餐牌有齊幾款一、二人餐可以選擇,咁就唔洗煩惱了。。磯野昼食 C (HK$538)一人set包含沙律、先付四點、蒸蛋、浜燒海鮮 x 2、主食 x 2、湯 & 甜品,好豐富好飽肚。。前菜由沙甸魚製成嘅醬,配合埋青瓜、紅蘿蔔、沙葛條,全程會由蠟燭熱住保暖,味道鹹鹹地配合埋爽口嘅果瓜,食起嚟好醒胃。。火炙三色沙律表面有火炙三文魚、左口魚、蝦,海鮮嘅油脂滲入沙律,食起嚟更加香。先付四點有三文魚&油甘魚刺身,既厚身又鮮味。海鮮蒸蛋表面有蟹籽&魚肉,蒸蛋口感好滑身。浜燒蘇格蘭蟶子 & 北海道活帆立貝職員會先拎盆海鮮比客人睇睇,之後會係面前既長枱即時燒海鮮,有用清酒 or 黑松露先煮一煮,等海鮮入味之後再燒。蟶子食起爽口彈牙; 而帆立貝就完全滲入清酒,裙邊好爽口,而帆立貝肉好淋身,同一個海鮮有唔同嘅口感。。塩燒美國牛小排 & 香煎日式野菜

。磯野昼食 C (HK$538)

。前菜
前菜

。火炙三色沙律
火炙三色沙律

。先付四點
有三文魚&油甘魚刺身,既厚身又鮮味
先付四點

。海鮮蒸蛋
表面有蟹籽&魚肉,蒸蛋口感好滑身

。浜燒蘇格蘭蟶子 & 北海道活帆立貝
浜燒北海道活帆立貝

。塩燒美國牛小排 & 香煎日式野菜
牛小排大約五成熟,肉質仲係好粉嫩,而且外脆內軟,食起嚟仲好夠牛味,好夠油脂,一啲都唔鞋口。而旁邊嘅野菜,全部都煎香左,甜甜地完全唔油膩。
塩燒美國牛小排 & 香煎日式野菜

。松葉蟹丼
呢個不得了😍😍😍唔止蟹膏好多,松葉蟹鉗裏面嘅蟹肉好鮮甜,成個飯食起甘香濃郁,好想encore多一碗!
松葉蟹丼

。海鮮味噌湯
海鮮份量好夠(有蜆&蝦),令味噌湯變得更鮮味
海鮮味噌湯

。雪糕蛋捲
有香蕉朱古力&巨峰提子口味,完全好似食緊日本當地嘅手信咁😍
雪糕蛋卷

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(TTL $591.8,人均消費$591.8)
環境質素: ☘️☘️☘️

* 磯野水產 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓

同類餐廳 #cocofood_日本菜
同區餐廳 #cocofood_銅鑼灣
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
前菜
浜燒北海道活帆立貝