2023-05-05 1670 瀏覽
【沙田區】【露絲咖啡】講講吓好似好耐冇做火炭工商業區系列,不過大家體諒吓,我唔係成日有機會過嚟呢邊做嘢,係有一排多啲咁解。所以就冇得好恒常咁出,又或者咁講,呢排連紅館系列都少咗機會做,做我呢種 foodie 係真係好難架其實。咁今次講呢間火炭工商業區入面嘅餐廳係一間西餐嚟,乜都有得食嗰隻,選擇都相當之多。我因為做嘢關係實情都去咗呢間嘢四五次,不過有影相嘅就得兩次,所以就講呢兩次啦,我覺得都好夠架喇,附近又冇乜類似選擇。兩次我都係食午餐嘅,呢次見到農夫包覺得好吸引就想試吓,因此就叫咗 $108 嘅「清酒白汁海鮮芝士焗農夫包」,個汁幾香幾好食,芝士味都有。加 $5 配埋「凍薑蜜」一齊食,感覺唔差,雖然 $113 喺工商業區好似唔算平。我最想食嘅始終係扒,之後有次就食咗 $78 嘅「美式黑椒汁肉眼扒」跟「薯菜」,仲有「粟米湯」送。上菜係茶記薄牛扒 feel,成件事即刻冇晒 mood。加 $3 飲「熱咖啡」多奶,咁樣就 $81,咁樣食法成件事就唔算好抵喇。其餘嘅用餐體驗,我記得都係平平無奇,所以冇咩好寫。本身係想再食一次先寫,但睇落已經冇乜機會,再加上喺美國返嚟之後嚴重脫稿,有乜就寫咗先喇。唔

其餘嘅用餐體驗,我記得都係平平無奇,所以冇咩好寫。本身係想再食一次先寫,但睇落已經冇乜機會,再加上喺美國返嚟之後嚴重脫稿,有乜就寫咗先喇。唔知咩事,而家做親乜嘢都提唔起勁同速度好慢,睇嚟似外國人喇。。。

(地址:火炭坳背灣街14-24號金豪工業大廈2期12樓G號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #火炭 #露絲咖啡 #RoseCafe #午餐 #火炭西餐 #清酒白汁海鮮芝士焗農夫包 #凍薑蜜 #美式黑椒汁肉眼扒 #粟米湯 #熱咖啡 #1am火炭工業區 #1am0920 #1ambackup