2022-06-09 3271 瀏覽
中環間CHECK-IN TAIPEI大家一定唔陌生尖沙咀間新開嘅旗艦店你又去咗打卡未?!😌開業都未夠一個月已經吸引唔少粉紅控去打卡💓柔和嘅燈光襯托住粉紅色嘅牆身加寶藍色嘅傢俬~仲有唔知佢係日落定日出嘅打卡卡位 & VIP房真係令我好想再約成班girlfriendssss再嚟食飯打卡🥰雖然新裝修好靚好grand & 地方大好多坐得舒服好多!但係價錢都比中環嗰間貴啲~而且每位客人都要收$8水費!話知你再嗌嘢飲啦😌唔飲水都要俾錢!!講番啲嘢食💁🏻‍♀️<<招牌牛肉麵>>($118)比中環貴咗$10,但多咗一督辣牛油喺碗邊~唔食得辣嘅男朋友表示唔覺得辣🤷🏻‍♂️我就直頭唔想嚿牛油搞到我個湯底肥晒😂所以我冇浸到佢落去!牛𦟌軟腍入味👍🏻豆腐嘅口感有啲特別~少少似削咗嘅魚蛋咁🫢最欣賞嘅係佢麵底有得揀粗粉絲!口感煙韌彈牙! 啱晒我呢個煙韌控😀可惜佢個湯底濃到有啲過咸令我狂飲水🙈好想介紹我最愛嘅台式肉鬆榨菜蛋餅俾我男朋友試…但呢間旗艦店冇👉🏻👈🏻不過<<大阪燒海鮮蛋餅>>($128)都冇令我哋失望喎👏🏻好似pizza嘅佢,個底係鴨蛋餅皮~上面鋪
中環間CHECK-IN TAIPEI大家一定唔陌生
尖沙咀間新開嘅旗艦店你又去咗打卡未?!😌

開業都未夠一個月已經吸引唔少粉紅控去打卡💓
柔和嘅燈光襯托住粉紅色嘅牆身加寶藍色嘅傢俬~
仲有唔知佢係日落定日出嘅打卡卡位 & VIP房

雖然新裝修好靚好grand & 地方大好多坐得舒服好多!
但係價錢都比中環嗰間貴啲~
而且每位客人都要收$8水費!
話知你再嗌嘢飲啦😌唔飲水都要俾錢!!

講番啲嘢食💁🏻‍♀️
唔食得辣嘅男朋友表示唔覺得辣🤷🏻‍♂️
我就直頭唔想嚿牛油搞到我個湯底肥晒😂所以我冇浸到佢落去!
招牌牛肉麵

牛𦟌軟腍入味👍🏻
豆腐嘅口感有啲特別~少少似削咗嘅魚蛋咁🫢
最欣賞嘅係佢麵底有得揀粗粉絲!
口感煙韌彈牙! 啱晒我呢個煙韌控😀
可惜佢個湯底濃到有啲過咸令我狂飲水🙈
招牌牛肉麵

不過<<大阪燒海鮮蛋餅>>($128)都冇令我哋失望喎👏🏻
好似pizza嘅佢,個底係鴨蛋餅皮~
上面鋪滿章魚粒、木魚、椰菜絲、紫菜絲、大阪醬汁、蛋黃醬同四條蟹柳!
咁多種唔同口感嘅食材放入口真係好有層次😀
而且咁fusion 嘅蛋餅都係第一次食!
好有新鮮感! 新鮮得嚟唔fail! 係驚喜之作💯
大阪燒海鮮蛋餅

講到驚喜!
另一個驚喜係我喺中環encore咗幾次嘅<<明太子甜不辣>>($78)🤩
又係比中環貴十蚊嘅佢冇多幾塊🤭
但明顯師傅用心地用火槍燒到每一塊都好香脆!
真係做到外脆內煙韌嘅效果!
中環嗰個已經收貨! 尖沙咀呢個係滿分🙌🏻
明太子甜不辣

留意番⚠️唔好諗住入去淨係食碟甜不辣呀!
每人低消未計加一要$150呀🧸
2022-06-04