聖誕🎄假期一直約朋友慶祝食飯,我最愛嘅「立体派」在尖沙咀開咗分店啦,專程來捧場新出的「黃金味噌拉麵」,有肉碎、叉燒、椰菜、福袋,同以往食嘅味增拉麵好唔一樣,當中嘅味噌仲加入左擔擔麵完素,而送上拉麵嘅時候就會用到日本傳統「出前箱」送到面前,好有昔日日本情懷。另外,鯖魚湯香菇野菜海蝦拉麵🍜亦係我嘅至愛,每一啖鯖魚湯都非常之清甜,有不同嘅香菇野菜,感覺特別健康。配上三隻新鮮大海蝦🦐,啖啖肉,吃落非常彈牙鮮甜。食拉麵又豈少得唐揚脆炸雞🍗,無骨雞肉大件兼啖啖肉,外脆內軟,仲有肉汁。汁煮厚切叉燒,叉燒的肥肉和瘦肉均勻,口感非常鬆化、甘香,而且個醬汁好好味,係必食嘅。配埋 COEDO・白 Shiro 啤酒🍻,爽口清甜易入口,同唐揚脆炸雞 Perfect Match。留意下拉麵店嘅裝修,同中環店有少許不同,全木設計,門前嘅屋簷係連接旁邊餐廳「木戶「的,幾有同一屋簷下嘅特色。

黃金味噌拉麵
黃金味噌拉麵