住咗咁耐大角咀,某日經過呢間新開嘅韓式Cafe,心諗終於唔使行到深水埗去打卡🤣 Cafe嘅裝修主要係韓式冷淡簡約風,但係又保留咗店舖前身嘅「有貨出入」紅色鐵門,又增添幾分工業風。嗰個corner用嚟打卡真係一流👍/1️⃣ 👍Ham & Cheese Croffle Sandwich 🥐🥪💰HKD 98為食朋友應該都聽過韓國大熱的小食croffle,即係Croissant(牛角酥)+Waffle(窩夫)。我幾鍾意呢款簡單嘅Croffle,口感帶有Croissant嘅酥脆同埋Waffle嘅煙韌,幾有層次感。配料嘅火腿同埋芝士嘅鹹度啱啱好,加埋厚身炒蛋同蕃茄,味道幾好。呢個份量係一人輕食,可以當下午茶食。2️⃣ 👍Americano ☕️ 💰HKD 35/38口感比較平衡,唔會酸澀嘅Americano,試得出用嘅咖啡豆係靚料。3️⃣ Honey Cafe Latte 🍯☕️💰45/48 雖然加咗蜜糖,但係唔會過分甜,加埋牛奶中嘅糖分,啱啱好帶出咗咖啡嘅香味4️⃣ Grapefruit Toast 🍞💰HKD 78Cream cheese嘅厚薄程度啱啱好,水果都比較新鮮,不過夾埋西柚喺面,酸味冚過咗原本多士嘅香味
💰HKD 98
Ham & Cheese Croffle Sandwich

2️⃣ 👍Americano ☕️
💰HKD 35/38

3️⃣ Honey Cafe Latte 🍯☕️
💰45/48

4️⃣ Grapefruit Toast 🍞
💰HKD 78
Cream cheese嘅厚薄程度啱啱好,水果都比較新鮮,不過夾埋西柚喺面,酸味冚過咗原本多士嘅香味。
Grapefruit Toast