餐廳: 叁茶陸飯
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-03-31 428 瀏覽
哩間餐廳已經食過幾次,每次去食都keep到水準,食物質素唔錯,午餐價錢唔算貴,味道亦好味👍🏻 因為過咗最繁忙午餐時段,所以唔需要等位,落咗單之後亦好快上菜。一人叫一個餐份量已經好足夠,白飯大大碗,啲餸都好大碟,唔一定次次可以食得哂😂 但每次我都必會加一個小食--芝士磨菇雞翼😋午餐選擇都算多,可加配嘅小食款式亦唔少,餐飲可以揀南投炭燒烏龍茶/南投四季春青茶,如果唔啱可以半價轉配其他飲品。✨糖醋魚柳配白飯套餐 $68魚柳大大件數量亦多,配埋幾粒菠蘿。因為我唔食花生,所以職員貼心將三小碟中嘅花生換成雲耳👍🏻 另外仲有碟蒜蓉豆角。糖醋汁酸酸甜甜好開胃😋 白飯係粒粒分明嘅珍珠米,好有咬口,合哂我心意💜✨經典三杯雞配白飯套餐 $68份量大大碟夠哂多,三小碟有花生、蒜蓉豆角、唔食辣都食到嘅麻辣雲耳。三杯雞香滑入味,白飯一樣係咁好咬👏🏻 唯獨一個問題...雞肉以雞翼為主,加上數量多,所以不停噒骨😂✨芝士磨菇雞翼2隻(加配小食)$22哩個絕對係我每次必食之一,無骨雞翼又香又滑,入面包住磨菇同埋香濃芝士,真係可以食好多隻🤤✨南投炭燒烏龍茶(餐飲)餐飲可自由選擇凍熱飲,唔需要額外加錢。烏龍茶大大杯,茶味香濃

糖醋魚柳配白飯

糖醋魚柳
✨糖醋魚柳配白飯套餐 $68

經典三杯雞配白飯

經典三杯雞
✨經典三杯雞配白飯套餐 $68

芝士磨菇雞翼
✨芝士磨菇雞翼2隻(加配小食)$22

✨南投炭燒烏龍茶(餐飲)
餐飲可自由選擇凍熱飲,唔需要額外加錢。烏龍茶大大杯,茶味香濃帶少少甜味,就連凍飲溶咗冰都唔會覺得淡👍🏻

✨小農珍珠奶茶(餐飲半價轉配)$12.5
熱辣辣小農珍珠奶茶,奶同茶比例剛好,茶味濃郁,奶香滑,珍珠唔會太稔或太硬,煙煙韌韌。

🔍整體感覺:餐廳環境衛生都唔錯,食物味道好出色。一個餐有齊前菜、主菜、大大碗白飯,仲包埋餐飲,以咁嘅質素同份量,套餐可謂超抵食👍🏻 大家如果去開荃灣都值得一試🍱
2022-03-31
糖醋魚柳配白飯