之前喺IG見過呢間cafe啲拉花好特別好可愛🤭 反正週末好得閒,諗住順便過去西灣河嘆杯咖啡,打個卡滿足吓少女心😂下午茶時間嚟到Cs’ Bakery門口,已經見到有人排緊隊。等咗差唔多15分鐘就有位!店員話蛋糕&包類已經賣哂,可以叫pasta或其他。店舖唔算大,放到幾張枱,坐得都唔算逼。聽聞拉花圖案可以自己要求,我就無特別要求,俾咖啡師自己發揮創意!🤫❤️ 紫薯鮮奶 Sweet Potato Latte $38係梗鬼呀!紫色嘅卡通人物我淨係諗到thanos😂 落單前店員都有講明紫薯鮮奶係無咖啡成分,得紫薯同鮮奶,可能味道方面會較單調。飲落的確係唔多層次,奶味比紫薯味濃,口感輕盈,奶泡較多!甜度適中,飲到最底有少少紫薯碎!適合平時飲開咖啡但突然想換吓口味嘅人士,即係我💁🏻‍♀️好飲度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)❤️ 鮮奶咖啡 Caffe Latte $34貓貓圖案都幾可愛🐱 咖啡味偏淡唔算濃,入口順滑,同樣都係奶泡多👀 飲得出喺挑選咖啡豆方面唔算好講究,但拉花圖案加分!💪🏻好飲度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)本身就係為拉花圖案而嚟,所以都無對咖啡質素抱住特別期望,所以都係

紫薯鮮奶
適合平時飲開咖啡但突然想換吓口味嘅人士,即係我💁🏻‍♀️
好飲度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)

❤️ 鮮奶咖啡 Caffe Latte $34
鮮奶咖啡
好飲度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
本身就係為拉花圖案而嚟,所以都無對咖啡質素抱住特別期望,所以都係意料之中,都合格嘅。可能下次試埋其他食物會加返唔少分數!🤔