餐廳: 德記茶餐廳
資訊:

「帶埋老母去搵食」系列之蒸鷄飯好靚,但我要咕嚕魚柳飯呀,唔該~是日同老母去南丫島 we we wet wet,咁行完山餓到腳仔軟,就梗係帶埋老母去尋尋覓覓去搵好野食啦~咦?咁多人企係門口度既?哦~原來係士頭婆係度介紹緊是日靚餐~ 咁我地都行埋去睇睇先~ 一見我地,佢好好笑容好有禮貌咁sell 我地蒸鷄飯。可惜,邊有貓唔鐘意食魚架~ 當我地入去坐定定:「菠蘿咕嚕魚柳飯 +XO醬叉燒炒飯呀!唔該~」士頭婆失望咁喵了一眼menu 繼續落單。炒飯一上台,e~ 個樣雖然普通,但XO醬好夠喉個飯好夠鑊氣喎!菜絲、蛋皮、叉燒仲好好味添!咁就開餐食住等個魚柳飯啦~ 說時遲那時快,個魚飯就上台,哇~好香酸甜味喎!當成碟魚柳加埋成碟靚仔都清光哂,就知抵食夾和味~咖啡都OK,茶記質素雖然我冇叫。。。鷄,但埋單時士頭婆仍然用佢熱情有禮既服務態度同笑容同我地講多謝同bye bye,真係俾多幾個 LIKE妳~值得推介

是日同老母去南丫島 we we wet wet

咦?

一見我地,佢好好笑容好有禮貌咁sell 我地蒸鷄飯。

可惜,邊有貓唔鐘意食魚架

士頭婆失望咁喵了一眼menu 繼續落單。

菜絲、蛋皮、叉燒仲好好味添!
咁就開餐食住等個魚柳飯啦~ 說時遲那時快,個魚飯就上台,
哇~好香酸甜味喎!
當成碟魚柳加埋成碟靚仔都清光哂,就知抵食夾和味~

咖啡都OK,茶記質素

雖然我冇叫。。。鷄,
真係俾多幾個 LIKE妳~

值得推介

熱啡