原本係想去睇戲前食永順既沙嗲牛,但太多人排隊等唔切😂,所以食返呢間粥店~黎到啱啱好下午茶時間,雖然搭枱但都未算坐到好逼🔅沙嗲牛肉公仔麵餐 ($39)食唔到永順,男朋友話都要食沙嗲牛🤣,估唔到又幾出色喎💮~沙嗲味幾香濃,食晒成碗都唔會好膩,牛肉同麵就正常發揮。整體已經比普通茶記好食,幾滿意😚🔅菠蘿包 (+$3)跟餐個菠蘿包真係一般…菠蘿皮唔脆,包又唔係好鬆軟,唔使特登加錢試😂🔅貴妃雞粥餐 ($64)雞粥之前試過覺得好食所以encore,落完單10min唔使就有得食😚。食粥最怕太熱又無味,但呢到熱得黎又未至於食唔到😌,啲粥又入晒味。雞件都唔鞋口,有埋少量薑絲👍🏻。不過粥偏稀,鍾意食濃稠啲既朋友都未必啱~🔅蘿蔔糕有兩大塊,每塊都幾足料🔅凍奶茶🔅凍檸茶幾好飲,甜度啱啱好,平時唔飲凍0T既男朋友都偷飲左好多啖🤭💬Overall都好滿意,平價快餐但又中上質素,果然係老字號✨

沙嗲牛肉公仔麵餐
🔅沙嗲牛肉公仔麵餐 ($39)

菠蘿包
🔅菠蘿包 (+$3)

貴妃雞粥餐
🔅貴妃雞粥餐 ($64)

🔅蘿蔔糕
有兩大塊,每塊都幾足料

凍檸茶
🔅凍奶茶